Prajitura cu visine si crema de ciocolata



 
Prajitura cu visine si crema de ciocolata este o reteta care sper sa va placa si sa o incercati.
Chiar daca nu mai gasim la vremea asta visine proaspete, merg perfect si cele congelate. Merg si cele din compot dar eu le-am preferat pe cele congelate.
 

 

Pentru 2 Foi de pandispan:/ de 18×25 cm
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
1-2 linguri de cacao
1 lingurita esenta de vaniliea Dr. Oetker
sare

Crema de ciocolata cu mascarpone:
200 g ciocolata 52 % cacao
250 g mascarpone
400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
100 g zahar praf (dupa gust) 

Stratul de frisca:
400 ml frisca
5 g gelatina
30 ml apa 

Suplimentar:
300 g de visine congelate (sau din compot)
carlionti de ciocolata

 

 
Modul de pregatire reteta:
Pregatire pandispan:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare, apoi se incorporeaza jumatate din cantitatea de zahar si esenta de rom.
Galbenusurile se bat cu a doua jumatate de zahar si se adauga treptat si uleiul. Se amesteca cele doua compozitii. Se incorporeaza cu miscari ample faina cernuta, cacao si praful de copt.

Puteti alege sa faceti un blat de 18×25 cm pe care sa-l taiati in 2 pe orizontala sau sa faceti 2 foi de pandispan de 18×25 cm.
Acum am folosit varianta a doua. Se fac pe rand sau daca aveti o tava mai mare intindeti toata crema care apoi se inparte pe jumatate. Se da tava la cuptor la 170 °C pentru 6-8 minunte, dupa caz.

Pregatire crema:
Ciocolata se rupe in bucati si se adauga in frisca lichida incalzita pe foc intr-un vas. Se amesteca pana se topeste complect si devine fluida. Se da apoi la rece pentru 2-3 ore.

Ciocolata racita se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Daca este prea tare se mai adauga 2-3 linguri de frisca lichida.

Intr-un bol, in crema mascarpone se incorporeaza crema de ciocolata, amestecand compozitia cu miscari ample.
 



 
Smantana pentru frisca se bate tare cu un mixer apoi se adauga zaharul. Se adauga apoi in 2-3 transe peste crema de branza cu ciocolata.
 

 
Asamblarea:
Se intinde prima foaie de blat si deasupra se aseaza ciresele inghetate (nu decongelate).
Se acopera cu crema de ciocolata si mascarpone si se niveleaza.

 

Punem deasupra si cel de-al doilea blat si se da la rece.

Smanatana pentru frisca se bate tare si se adauga zaharul praf dupa gust. In timp ce amestecati adaugati si gelatina hidratata, incalzita si adusa la aceeasi temperatura ca frisca.

 

 

Se pune in frigider cateva ore sau de seara pana dimineata. Inainte de servire, garnisiti cu ciocolata neagra rasa precum carlionti. Pentru ca sa va iasa carlionti, ciocolata trebuie sa fie la temperatura camerei si se rade cu un cutit.

 
Se imparte in dreptunghiuri sau patrate. Delectati-va!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.