Despre noi

Bine ati venit in casa nostra virtuala.

In spatele numelui Sara & Miki cu care semnam, se afla Sanda si Miklos Mohl, sot si sotie si locuim in Timisoara.

DSCN0492-0

Gatitul a fost tot timpul un mod de viata pentru noi. Cand am devenit pensionari, cu mai mult timp liber ca pana atunci si pe baza experientei de o viata, ne-am permis sa ne lasam purtati de fantezie si de dorinta de a incerca ceva nou..

Asa s-a nascut acest blog. O dorinta simpla ca familia, prieteni si voi … dragi nostri vizitatori, sa gasiti aici idei de retete pentru orice zi a saptamaniii, pentru week-end sau pentru un eveniment special alaturi de familie si cei dragi voua.

 

Am inceput foarte timid in urma cu 5 ani. Dar incetul cu incetul am mai evoluat si iata ca am ajuns la aproape 1000 de retete. Am cautat sa avem o cat mai mare varietate de retete, atat din carnetelul ingalbenit al bunici sau al mamei, dar si retete noi. Sunt retete care le-am pregatit pentru familia noastra. Sunt retete simple dar prezentate elegant.

 

DSCN0375_1

Amandoi gatim, dar fiecare isi are retetele lui care-l reprezinta mai bine. Plus ca si familiile din care venim fiecare (o mama grecoaica, cealalta unguroaica) si-au pus amprenta.

In profesiile noastre de baza, nici unul din noi nu a avut nici o tangenta cu gatitul. Eu, desi ultimi ani i-am lucrat in cercetare, la baza sunt proiectant arhitect, iar sotul meu Miki inginer zootehnist.

Deci pentru noi „a gati” este doar pasiune si un mod de a trai frumos.

 

Denumirea blogului de Culorile din farfurie, nu a fost aleasa intamplator, ci este modul nostru de exprimare si felul cum vedem viata. Un minut, o ora, o zi … fara culoare este ceva trist pentru oricine. .

Cum orice preparat intai il „mananci din ochi” si apoi il gusti cu adevarat, felul cum il prezinti pe farfurie cantareste mult. Cat ar fi de simpla si banala o reteta, daca pui suflet si culoare poti sa o ridici la rangul de „haute-cuisine”.

Va invitam sa va inspirati din retetele noastre, sa le gatiti cu pasiune si veti vedea ca orice veti pregati va iesi bun si gustos.

Daca avet laude sau critici … noi suntem deschisi la orice parere.

Ganduri bune!

Sara & Miki

Print Friendly, PDF & Email