Tortul Mocca are multe variante, dar indiferent daca crema este din unt sau frisca cu nes sau cu cafea este un tort deosebit cu o aroma delicioasa, cremos iar aroma de ness il face reconfortant. Trebuie incercat, merita!
Mod de pregatire:
Pentru blat se face un pandispan clasic. Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se incorporeaza zaharul si galbenusurile alternativ. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga esenta de vanilie. Cantitatea o alegeti in functie de cat de tare e esenta. Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.
Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, diametru de 23 cm, dar se opreste putin aluat in care se incorporeaza cacao. Cu o lingura se ia din aluatul cu cacao si se adauga din loc in loc peste blat. Se la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 °C. Blatul se lasa sa se raceasca complet apoi se taie in doua.
Pentru crema se amesteca nescafe-ul cu lichiorul de cafea pana se topeste si se face cremos. Intr-un bol se pune smantana pentru si cu un mixer se bate tare incorporand zaharul si nescafe-ul dizolvat in lichior. Eu am pus doar 4 plicuri de nescafe si de aceea crema este mai deschisa, dar cu 10 g /6 plicuri veti obtine o culoare mai frumoasa. Gelatina se pune la hidratat in 3 linguri de apa pentru minim 5 minute apoi se incalzeste pe foc fara sa se fiarba.
Se ia din crema si se adauga peste gelatina amestecand sa se incorporeze si apoi se rastoarna peste toata crema din bol.
Se pune primul blat pe un platou, se aseaza o treime din crema, se acopera cu al doilea blat si cu restul de crema se imbraca tortul.
Pentru decor cu razalitorul de legume se fac fasi de ciocolata si bomboane care imita cafeaua sau pur si simplu boabe de cafea asezate pe smocuri de frisca. Este un regal, delectati-va cu o felie!