Cheesecake cu ciocolata si smochine

cheesecake-cu-ciocolata-si-smochine-1

 

Cheesecake cu ciocolata si smochine un preparat divin pentru amatorii de ciocolata.
Este o reteta de Cheesecake, care desi acum am facut-o la cuptor este usor de facut, doar ca timp de pregatire poate la aceasta se asteapta putin mai mult pana la servire.

Una peste alta este un desert incredibil de bun.

 

PENTRU ALTE RETETE DE CHEESECAKE DATI CLIK AICI:

 

cheesecake-cu-ciocolata-si-smochine-2

 

Ingrediente:
Blat de biscuiti:
250 g biscuiti Petit Beurre
150 g unt topit

 

Crema de branza:
800 g branza de vaci Pilos (de la LIDL)
150 g zahar praf
200 ml smantana grasa
3 ou mari
60 g unt topit
+
200 g de ciocolata (am folosit cu lapte)
100 ml frisca lichida
3 linguri cacao

 

Decor:
200 g ciocolata cu 52 % cacao
150 ml frisca lichida
4-5 smochine mari

 

cheesecake-cu-ciocolata-si-smochine-3

 

Mod de pregatire Cheesecake cu ciocolata si smochine:
Intai pregatim blatul din biscuiti dati prin masina si untul topit. Daca e cazul 1-2 linguri de sirop. Se aseaza intr-o forma de tort de 23 cm diametru si se preseaza biscuiti. Se dau la rece.







loading...

Intr-un vas cu fund gros incalzim frisca lichida si apoi adaugam ciocolata rupta in bucati.
Se amesteca cu o spatula pana se topeste ciocolata si o lasam sa se raceasca, dar nu sa se intareasca.

Intr-un bol separat punem branza cu zaharul praf. Se bate cu un mixer si apoi se incorporeaza pe rand smantana, ouale (unul cate unul), untul topit si apoi ciocolata topita dar racita. Untul topit va avea rolul sa nu se crape la cuptor. Trebuie sa rezulte o pasta neteda si destul de lichida.

 

x-img_1581

Se scoate forma de tort de la rece si peste blatul de biscuiti se toarna amestecul de branza. Se infasoara forma de tort in folie de aluminiu (pentru protectie) si se aseaza intr-o tava cu apa pana la jumatate.
Se da in cuptorul preincalzit la 160 ° C pentru 1 ora si 30 minute.

 

z-img_1592

 

Cand se scoate se lasa in forma pana se raceste complect. Recomandat sa stea si la frigider 1-2 ore sau de seara pana dimineata.

Inainte de servire, cu un cutit se desprinde de peretii forme. Se aseaza apoi pe un platou si se decoreaza cu ciocolata, topita cu frisca si racita. Recomandat ca ciocolata de decor sa fie cu 52 % cacao, ca este mai inchisa ca cea cu lapte si va apare si o diferenta de nuante. Pentru ca tot suntem in sezonul lor, in centru se pun smochine taiate in sferturi sau mai mici , dupa caz.

 

cheesecake-cu-ciocolata-si-smochine-4-1

 

Delectati-va cu o felie de Cheesecake cu ciocolata si smochine!

 

cheesecake-cu-ciocolata-si-smochine-5

loading...




loading...

Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>