Tort de ciocolata cu banane

Tort-de-ciocolata-cu-banane-1

Tort de ciocolata cu banane … ce poate fi mai bun. Crema de ciocolata amara si arome de banane este o combinatie foarte reusita si va recomand sa-l incercati.

 

Ingrediente blat Ø 20 cm:
2 oua mari
3 linguri de zahar
3 linguri de faina
1 lingura cacao
1 lingura de ulei
1 lingura de apa
sare

 

Tort-de-ciocolata-cu-banane-2-1

 

Ingrediente crema de ciocolata:
200 g ciocolata amaruie 50 % cacao
500 ml smantana pentru frisca
60-80 g zahar praf
10 g gelatina

3 banane

 

Pentru decor:
100 g ciocolata amaruie 50 % cacao
2 linguri de ulei
2 linguri smantana
flori comestibine din napolitana Dr. Oetker

 

Tort-de-ciocolata-cu-banane-5







loading...

 

Mod de pregatire Tort de ciocolata cu banane:

Intai facem blatul. Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.

Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, diametru de 20 cm si se da blatul la cuptor la 180 ° C, pentru 20 minute. Fiind un blat subtire se face repede, deci atentie la cuptor.

Pentru crema de ciocolata se topeste ciocolata rupta in bucati impreuna cu 4 linguri smantana pentru frisca. Se lasa sa se raceasca apoi se incorporeaza frisca batuta tare cu zaharul praf.

Se ia 1/3 din frisca si se amesteca cu miscari ample in ciocolata topita si racita putin. Apoi se rastoarna in restul de frisca si se omogenizeaza. Se incorporeaza si gelatina hidratata si incalzita, dupa ce se aduce la temperatura cremei, adaugand 2-3 liguri de crema.

Asamblarea tortului: Se aseaza blatul pe un platou si se pune in jur pereti detasabili de la forma in care a fost facut. Fiind subtire nu am insiropat ca absoarne umezeala de la crema.

Se pune deasupra jumatate din crema de ciocolata. Bananele se taie astfel ca sa folositi partea mai curmata si incercam sa le asezam in cerc. Se acopera cu restul de crema. Se da la rece pana pregatim decorul.

Topim 100-120 g de ciocolata cu 2 linguri de ulei si 2 linguri smantana si acoperim tortul. Se da la rece pana a doua zi sau 4-5 ore.
Cand se serveste se decoreaza cu aschi spirale de ciocolata sau cu flori comestibile din napolitana. Delectati-va!

 

Tort-de-ciocolata-cu-banane-4-1

loading...




loading...

Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>