Drob din piept de pui cu ardei colorati

Drob-din-piept-de-pui-cu-ardei-colorat-1

 

Drob din piept de pui cu ardei colorati o varianta a Drobului de Pasti pentru cei care nu prefera Drobul de miel. Anul trecut am avut Drob de piept de pui cu verdeturi care dupa accesari este o reteta preferata. Pentru anul acesta am pregatit Drob din piept de pui cu ardei colorati si sper sa va placa si aceasta reteta.

 

Drob-din-piept-de-pui-cu-ardei-colorat-2-1

 

Ingrediente / tava 12×20 cm:
500 g piept de pui dezosat (sau fileuri)
1/2 – 1 ardei gras galben
1/2 – 1 ardei gras rosu
1-2 legaturi ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1-2 legaturi patrunjel
1-2 legaturi marar
5 oua batute usor
1 lingura cascaval ras
30-50 g unt sau ulei de masline (carnea de pui fiind seaca)
1 lingurita de ierburi Provence
sare
piper alb
1 lingura de pesmet fin (dupa caz)
200 g fasii de bacon

 

Drob-din-piept-de-pui-cu-ardei-colorat-4

 

Mod de preparare Drob din piept de pui cu ardei colorati:
Ingredientele de baza al acestei minunate retete sunt pieptul de pui, cubuletele colorate de ardei gras si multa verdeata.

Pieptul de pui se spala bine si se pune la fiert in apa cu o lingurita de sare. Se spumeaza, iar cand s-a fiert, se scoate si se lasa la racit.
Jumatate din pieptul de pui se taie in cubulete mai mari (dupa preferinte), iar cealalta jumatate se toaca la masina robot.
Se poate toca marunt la cutit si chiar iese mai frumos. Se adauga verdeata tocata marunt atat partea alba cat si cea verde.

Pentru ca carnea de pui, cu precadere pieptul este sec, eu am adaugat unt moale sau chiar ulei de masline. Nu abuzati insa ca altfel cand va fii la cuptor va iesi la suprafata.

Legaturile de ceapa, usturoi, marar si patrunjel, dupa ce se spala sub jet de apa se toaca marunt. Ardei grasi colorati, tip californian ca-s foarte carnosi, se taie cuburi de cca. 8 mm.

Am mai adaugat si o lingura de cascaval ras ca sa lege compozitia si dupa caz o lingura de pesmet fin.
Cele 5 oua se bat doar cu o furculita si se incorporeaza in amestec. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper alb.

 







loading...

x-IMG_0397

 

Se tapeteaza cu fasii de bacon o forma de chec de 12×20 cm, lasand din fasii sa atarne in afara.
Se adaga umplutura pe care o tasam bine si cu feliile lasate sa atarne, se acopera drobul nostru. Aceste felii de bacon vor tine loc de prapure.

 

x-IMG_0409

 

Dam tava la cuptor la 180 °C pentru 30 de minute. Cand este rumenit il scoatem si-l lasam in tava 10 minute sa se mai raceasca. Il scoatem, il asezam pe un platou care se da la rece.

 

Drob-din-piept-de-pui-cu-ardei-colorat-3-1

 

La servire il taiem in felii. Pofta buna!

 

Drob-din-piept-de-pui-cu-ardei-colorat-5-1

loading...




loading...

Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>