Aspic din pui si curcan cu verdeata ca o varianta la clasica piftie de porc care se pregateste in aceasta perioada a anului. Orice tip de carne poate fi folosita pentru a face aspicul: vita, vitel , pui , curcan, peste sai carne de porc.
Am vazut ideea pe Pinterest … cred si mi-a placut. Sper ca si voua sa va placa si sa o aveti pe masa de Sarbatori.
Ingrediente tava de chec de 12×20 cm:
500-600 g piept de pui dezosat
600 g piept, pulpa sau flituri de curcan
2 morcovi
1 ceapa alba
1-2 frunze de dafin
3-4 catei de usturoi usturoi
1 buchet de patrunjel
20 g gelatina
sare
piper boabe
Mod de pregatire Aspic din pui si curcan cu verdeata:
Dupa ce spalam bine carnea de pui si curcan le punem la fiert in apa cu sare. Pentru ca pieptul de pui are timpul de fierbere mai mic, il adaugam mai tarziu peste carnea de curcan sau le fierbem in oale diferite.
Ca sa iasa zeana mai gelatinoasa se pot pune la fiert o data cu carnea macra si picioare de pui. Cum tot nu-i suficient si tot trebuie adaugata inca putina gelatina, am preferat sa nu pun picoare ca sa obtin o zeama mai limpede.
Eu am adaugat pieptul mai tarziu. Dupa ce spuman bine, adaugam legumele, frunzele de dafin, piperul boabe si catei de usturoi. Zeama trebuie doar atat cat sa acopere carnea.
Dupa ce a fiert se scoate carnea pe o farfurie iar zeama se strecoara printr-o sita deasa sau prin tifon, ca sa iasa mai limpede.
Carnea fiarta se taie in cuburi uniforme ca marime ca-n poze, se amesteca cu patrunjel proaspat tocat si se aseaza intr-o tava de chec.
Zeama condimentata dupa gust se incalzeste putin si se incorporeaza in ea gelatina incalzita, dupa ce in prealabil a fost hidratata.
Se adauga peste carnea din tava, scuturand tava ca sa patrunda bine lichidul peste tot. S-ar putea sa va ramana lichid, eu am dorit bucatile sa fie mai compacte si de aceea mi-a ramas lichid. Se da apoi tava la rece.
Se rastoarna pe un platou dupa ce o tinem cateva secunde in apa calda. Se taie in felii mai groase si dupa gust, puteti sa serviti cu salata, muraturi sau simpla. Pofta buna!