Ingrediente:
* 6-8 pulpe intregi de pui
* 150 g ciuperci
* 1 ceapa mica
* 1 ceapa mica
* 50 g unt
* 1 catel de usturoi
* 1 catel de usturoi
* 1 lg. de pesmet
* 100 ml vin alb
* 100 ml vin alb
* piper * sare
* patrunjel tocat
* patrunjel tocat
* cartofi
* castravet murati
* castravet murati
Mod de preparare:
Se spala pulpele de pui, dupa care li se desprinde usor pielea, in asa fel incat sa rezulte un buzunaras. Chiar daca se desprinde prea mult, nu-i nimic intrucat se va inchide cu o scobitoare.
Se spala pulpele de pui, dupa care li se desprinde usor pielea, in asa fel incat sa rezulte un buzunaras. Chiar daca se desprinde prea mult, nu-i nimic intrucat se va inchide cu o scobitoare.
Ciupercile se toaca cat mai marunt si se calesc impreuna cu ceapa taiata fin in unt. Se adauga sare, piper, si usturoiul tocat, dupa gust. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga 1 lingura de pesmet. Se umple cu aceasta compozitie fiecare buzunar al pulpei, dupa care se prinde cu o scobitoriare de lemn, ca in imaginea alaturata.
Se aseaza pulpele umplute intr-o tava de cuptor, se acopera cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor. Dupa 15-20 de minute se scoate tava, se indeparteaza folia si se adauga vinul alb.
Cu o lingura se ia din sosul din tava si se toarna pe fiecare pulpa si se mai dau la cuptor, atat cat sa se rumeneasca putin. Se servesc alatori de orice garnitura, piure, cartofi natur, orez.
Eu am avut cativa cartofi, nu forte mari, care s-au pretat sa-i las intregi si pe care i-am facut la cuptor alaturi de pulpe. Am servit totul alaturi de cartraveti murati. Pofta buna!
Delicios! Ma autoinvit si eu la masa la dvs! 🙂
Mai ..mai…eu nu mai am cuvinte sa va laud mancarurile si mai ales prezentarile:) Si daca nu iti e foame cand vezi o poza dinasta te apuca instant:)
Va pup si va doresc un weekend minunat.
Ce bunatate asi minca si eu
Foarte faina reteta,dar si prezentarea,,,,,mi se face si mie foame,puppp!!!
@Boabe de Cafea,
!Bianca,
@Biamka,
@mirela, Va sarut cu drag pe toate si o duminica frumoasa sa aveti.
Sa nu-mi zici ca au aparut cartofii noi…;-) apetisant!…nu ma mai gandesc la gust, ca deja salivez…pupici multi
@Liana10, nu… aveam niste amarati de cartofi mici, care ii dam de colo-colo, dar care acum s-au pretat bine. O saptamana frumoasa.
Venim si noi la masa!