Ciocanele de pui in crusta de fulgi de porumb sunt crocante si au un aspect apetisant. Ingredientele pot fi atat carnea cat si
pestele, iar in privinta crustelor lee poate jongla folosint diverse ingrediente si arome.
Ingrediente:
6 ciocanele (pulpe inferioare de pui)
2 oua
150 faina
putin praf de usturoi
cca. 150 g fulgi de porumb
400 g iaurt gras
1 cub de concentrt de pui
sare
piper negru macinat
cimbru uscat
Modul de pregatire:
Intr-un vas se pune la fiert apa cu cubul de concentrat si cand fierbe se oparesc pentru 7-8 minute pulpele. Apa trebuie sa le acopere complect.
Se scot si se lasa pe un prosop la racit. Se fac apoi 2-3 crescaturi, dupa caz si se pun intr-un bol in care am amestecat iaurtul cu sare si piper, frecandu-le sa intre iaurtul si-n crescaturi. Se da la frigider cca. 2 ore.
Intr-un vas se bat cele 2 oua cu o furculita.
Intr- alta farfurie se pune faina cu sare, piper si praf de usturoi dupa gustul fiecaruia.
Separat fulgi de pirumb se pun intr-o punga sau un prosop curat de bucatarie si se zdrobesc cu un facalet.
Ca la paneuri se tavalesc copanelele prin faina, apoi ou si la final prin fulgi de purumb zdrobiti grosier.
Sunt doua metode de prajire:
1 – se prajesc in ulei incind de preferinta in fripteuza si apoi se scot pe un servet absorbamt.
2 – se prajesc pe o tava cu hartie de copt deasupra la cuptor. Este mai sanatos pentru cei cu probleme de stomac. Varianta 2 am ales-o si eu.
Am stropit copanelele cu putin ulei si le-am dar la cuptor la 170-180 °C pentru 50 de minute. La jumatatea intervalului le- am intors pe cealalta parte.
Se servesc cu ce garnitura va place sau o salata verde cu putin ketchup, dulce sau picant. Pofta buna!
Am mancat acum multi ani la o prietena niste snitele in crusta de fulgi de porumb. Vazand aceasta reteta mi s-a facut o super pofta. Cred ca o incerc reteta asta chiar azi.
Ai dreptate, sunt asa crocante. Pup!
Arata apetisant dar credeti ca as putea sa ii adaug si un sos facut in casa? Sunt obisnuit sa mananc puiul crispy cu sos. Ce sos imi recomandati?
la cuptor nu se plajesc, se coc, dar daca nu sunt unse cu ulei se vor usca.
Victoria, „prajitul si coacerea” e o tema in care nu intru. Pulpitele sunt stropite in tava cu ulei, iar daca se usuca, ideea asta si este, ca fulgi de porumb sa fie crocanti, iar carnea este buna si frageda.