1 foaie de dafin
2 linguri de faina
2 linguri de pesmet
2 oua
sare, piper
ulei pentru prajit
morcovi
verdeata
unt
Mod de preparare:
Se pune creierul in apa rece ca sa iasa bine sangele si se cauta cu degetele eventualele bucatele de os. Se fierbe apoi in apa cu o jumatate de lingura de otet, 1 foaie de dafin si sare.
Se formeaza spuma care se îndeparteaza cu o spumiera. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Trebuie lucrat cu atentie, se rupe foarte usor. Se dau prin faina, ou si pesmet inainte de ai praji.
Se prajesc pe ambele fete, pâna se rumeneste frumos.. Cand se scot, se pun pe servetel de hartie, ca sa absorba uleiul.
Garnitura:
Separat se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare sau vegeta. Si din cartofi si din morcovi se face cate un piure cu putin lapte si unt.
Se sareaza dupa gust. In 1/3 din piureul de cartofi se adauga patrunjel tocat fin. Si astfel am obtinut trei nuante de piure.
Alternam cele trei nuante de piure pe farfurie, alaturi de bucatile de creier pane, realizand astfel un aspect mai apetisant al platoului.
Din bucatile mici de creier se pot face Muffins cu creier de porc si masline verzi.
S-ar putea sa va placa si Creier pane cu sos de ciuperci.
nu sunt fan creier:)) arata frumos totul…faina ideea cu piureul:)
@Just me, nu esti singura, lucru pe care eu nu-l inteleg. Pentru mine e o deliciu. Dar gusturile nu se discuta. Multam de vizita si o zi frumoasa.
Eu in locul tau..mi-as deschide restaurant. Dar mai bine te las pe tine…caci sunt atat de gurmanda incat as lasa clientii fara hrana :)) Arata minunat mancarica !
@Syndy si eu sunt gurmanda, de aceea si caut sa aranjez cat mai apetisant farfuria. Te mai astept.
Cat de bine arata creierul acesta, mai ales cu cele 3 feluri de piureu !
Asa mi-ai adus aminte, draga mea Sara, ca nu am facut cam de mult bunatatea asta !
Multumesc !
@Sidonia Toncean ma bucur ca-ti place. Este de efect toata farfuria, este adevarat.
Pupici!