E un lucru deja stiut ca supa este nelipsita duminica de pe mesele banatenilor si ardelenilor. Dupa ce fierbi gaina cu toate cele necesare, scoti carnea si adaugi taitei, care trebuie sa fie musai de casa, ca altfel nu esti gospodina.
Carnea se poate servi asa fiarta cu un sos alaturi, de rosii, de hrean, de visine (in special nemti)…. si tot asa… dupa cate bordee, atatea obiceie, e o vorba.
Am facut aceasta introducere, ca sa ajung la aceasta reteta. V-ati fi intrebat, de unde pana unde, un piept de pui gata fiert, l-am imbracat intr-o crema de branza si sunca (era mai bun un bacon sau prosciotto), si l-am dat la cuptor. Logic bagi direct pieptul la cuptor. Dar… acest piept a fost tocmai de la o supa tare buna, iar eu cu aceasta carne am vrut sa inventez si altceva.
* patrunjel tocat
(bacon sau prosciutto)
* cartofi noi
Mod de preparare:
Se face foarte simplu si rapid. Ati inteles din intriducere ca sunt doi lobi de piept de gaina din care a iesit o supa. Am frecat branza dulce cu branza feta, vegeta si verdeata tocata. daca se cere puteti pune putina smantana. Se imbraca pieptul cu aceasta crema si deasupra se inchide cu felii de sinca.
Se pot prinde in scobitori. Se pun intr-un vas de yena si se da la cuptor 15-20 de minute, pana prinde culoare. Se servesc cu orice garnitura. Eu am avut cartofi noi prajiti.
O salata alaturi e minunata. Pofta buna!
Ce apetisant arata! Tare mult imi plac fotografiile.
Pupici!
Ce grozav arata si ce inventivi sunteti. Si eu as manca de-acolo :)), tot, tot, parol!:))
Tare bun!! si eu as mai pune si niste bacon p' acolo.. ;)) sa se imprieteneasca cu puiul si sosul ala grozav ! pupici
super arata,felicitari!pupicei s zi minunata.
@Ancuta multumesc, poate ca si pozele au mai ridicat nivelul retetei, banala de altfel. Pup!
@gaby_d multumim, nu ducem lipsa de idei, doar ca nu totdeauna avem ce am vrea. Pup!
@Dulcegarii culinare ai dreptate cu bacon era super. Dar ideea a venit pur si simplu si a trebuit sa fac cu ce aveam atunci in frigider. Pup!
@sarah multumesc, te sarut!
O combinatie reusita a culorilor si cu siguranta o placere pentru papilele gustative.