Ingrediente:
* 400 gr carne (flituri) de curcan
* supa de pui
* 1/2 ardei gras rosu
* 1/2 ardei verde
* 2 fire de ceapa verde
* 2 catei de usturoi* 1 morcov
* 1 lingura de ketchup
* 2 linguri sos de soia
* ghimbir ras
* coriandru (praf)
* pilaf de orez salbatic
Mod de pregatire:
Eu am avut in frigider ramase niste flituri de curcan de la alte retete. Dar voi puteti folosi bucati de piept, taiat cubulete sau chiar carne de pui.
Bucatile se distuie intr-o tigaie cu ulei de masline. Cand a prins culoare, se adauga putina supa si se lasa 15-20 minute sa fiarba. Apoi se scot din tigaie.
Separat se taie cele doua feluri de ardei in julien. Morcovul se taie in fasi subtiri. Ceapa verde de taie bucati pe oblic. Sosul chinezesc este extrem de simplu. Toate legumele se distuie, in sosul ramas de la bucatile de curcan.
Se adauga cei doi catei de usturoi, striviti doar. Se lasa 1 minut, apoi se scot si se adauga ceapa, morcovi si ardei. Se distuie cat e necesar, se asezomeaza, se adauga o lingura de ketchup, sosul de soia, ghimbirul ras, coriandru praf si se aduce amestecul la fierbere.
Daca vreti un sos cu o textura mai groasa, se adauga 1 lingdurita de amidon de porumb dizolvat in putina apa. Se amesteca si cand a scazut se adauga inapoi bucatile de carne.
Si daca tot avem sos chinezesc, acesta trebuie servit neaparat langa un orez. Am gasit in supermarket un orez in trei culori, asa scria pe pachet. Este un orez de calitate care nu se fierbe prea mult, iar bobul lung si frumos nu se sfarama.
Modul de preparare e simplu, o masura de orez si doua de supa (apa). Supa se poate face dintr-un cub de concentrat de pasare. Cand fierbe supa se adauga orezul, se lasa focul mai mic si se fierbe acoperit. Se amesteca doar din cand in cand. Se ia de pe foc cand orezul a absorbit aproape tot lichidul.
Se lasa acoperit inca cateva minute, pana ce orezul va absorbi tot lichidul, iar bobul va fi frumos si intreg.
Se serveste cu sosul chinezesc si bucatile de curcan. Pofta buna!
ce bunatate! mi s-a si facut pofta!
Nu refuz niciodata o portie de curcan…si cand ma gandesc si la sos si la orez…o sa cer doua portii! 😉
Imi place tare carnea de curcan!! arata minunat mancarica ta! pupici
Super delicioasa combinatia asta si arata de milioane!!!Pupici!
Delicios arata! Merita probat mai ales ca`mi place foarte tare orezul salbatic! Te pup
Imi place mult combinatia , daca as fi aproape m-as autoinvita la masa .
@Andreea Elena ma bucur, ramane sa o incerci. Pup!
@Liana10 s-a facut… ai o portie dubla. Pup!
@Antonina S multmesc. Un pupik dulce!
@FLORY da a fost tare buna. Pup!
@Simona ma bucur ca-ti place. Pup!
@Dorina of… distanta asta, pacat. Pup!
Arata foaaarte bine! Si imi place si carnea de curcan si orezul salbatic. :))) Ce facem acum ? :)))
Ce bine arata… o portie mica servesc cu placere, dar familionul meu e anti-curcan… Hmmm, trebuie sa ma umflu-n pene si sa-i dau pe brazda… Pupici !!!
Ce bine arata. Imi place mult orezul salbatic.
O zi frumoasa!
@Ana Maria Ciolacu ma bucur. La "ce facem acum?… eu zic sa dai o fuga pana la mine. Pupici!
@Daniela daca la ai tai nu le place curcanul, nimic mai simplu, aceeasi reteta cu pui si e si mai autentica. Mie imi prisoseau fliturile de curcan si nu stiam ce sa fc cu ele. Pup!
@Ancuta multumesc si ma bucur. O zi frumoasa!
Primesti musafiri?Vin repejor la asa papica.Te pup!
Diaaaa wait for me.si eu vreau sa ii fa o vizita Sarei.ce zici draga mea,ne primesti???da' curcan in sos chinezesc mai ai???zic asa,sa nu venim degeaba 😀
pupicei
Arata atat de bine incat e imposibil sa nu ti se faca pofta instantaneu…
@DiaMar primim cu drag oaspeti la masa. Pup!
@sarah si tu esti binevenita la masa. Ma bucur ca-ti place. Pup!
@Miha esti o dule, multumesc de aprecieri. Pup!
Ce m-ai nimerit cu reteta asta , tot ce vad imi place, nu pot refuza nimic ! Minunat arata !
Foarte bun
Uau, ce bine arata!!!Imi vine sa mananc ecranul:)Pupici!
Imi place, imi place, imi place, imi place mult!!!!
stii cum arata? ca in revista! Adica perfect!
Si ketchup.ul cand il punem ?
@Liviu Toader multumesc de observatie. Se adauga impreuna cu sosul de soia, ghimbirul ras si coriandru praf.
La multi ani!