* piper proaspat
Pregatirea:
Este o salata care poate fii servita si calda, dar si rece, iar ideea a pornit de pe un site unguresc nlcafe. Avem nevoie de cateva frunze frumoase de la o salata chinezeasca, pe care le spalam la jet de apa. Nautul l-am folosit din conserva, pe care am scurs-o de lichidul sau si apoi l-am clatit putin sub jet de apa.
Mai avem nevoie de un pieptul de pui. Avem doua posibilitati de pregatire a pieptului: fie taiaem pieptul in bucati, cuburi mai mari si le prajim intr-o tigaie, fie pregatim pieptul ca pe o friptura la cuptor, iar cand sunt gata ii taiem in cuburi, pe care le mestecam im salata.
Am ales ultima metoda. Inainte de a da la cuptor, am prepajit cele doua loburi intr-o tigaie cu margarina de gatit si ulei de masline pe ambele fete.
Asezam apoi pieptul intr-o yena, condimentam cu o mixtura de condimente (cimbru, rozmarin, busuioc, maghiran, sare, piper), acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor.
Rostul foliei de aluminiu este ca pieptul, care si asa e o carne seaca, sa ramana suculent. Aburul ramanand sub folie impiedicaca acesta sa se usuce. Cand este gata il taiem in cuburi.
Saftul care ramane de la friptura de pui se pune intr-o tigaie pe foc. Adaugam frunzele de salata chinezeasca, pe care le taiem in doua sau trei bucati dupa caz, dar avand grija sa fie si parte alba si parte verde, pentru un aspect mai placut. Le sotam putin, nu mult ca se distrug, dupa care adaugam si nautul.
Adaugam si salata verde taiata oblic (mai mult partea verde), eu am avut-o la congelator si cuburile de carne de pui. Mai lasam putin pe foc apoi o servim stropita cu sosul propiu.
Miki a avut ideea de a pregati separat, un mujdei din usturoiul tocat, sare, piper si totul frecat cu 4-5 linguri ulei de masline, iar la urma o lingura de zeama de lamaie. Acesta se pune intr-un bol mic si se adauga in farfurie peste salata, dupa preferinte.
Ce frumos arata! si e super delicioasa!
Las-o asa cu piept de pui ca-i mult mai gustoasa…
Arata minunat !
Duminica relaxanta sa ai.
Te tzuc !
mai ai? si eu vreau!
Arata tare apetisant!!! pupici!!
Delicioasa la maxim!!!Si eu o portie:)Pupici!
@Timea da a fost tare buna, pup!
@Sidy ai dreptate e mai buna, dar cu postul acesta… pacatuim. Noi nu reusim sa tinem postul asa dur cum tin uni, nu putem. Doar miercuri si vinerea nu mancam carne. Te sarut si eu!
@alinutzika na bucur ca-ti place. Pup!
@Dana Cristea multumesc, pup cu drag!
@Licuta Marin cu draga inima. Sarutari!
Ce grozava trebuie sa fie salata aceasta !!
Ce frumos arata! SIgur are un gust nemaipomenit!
Chiar mai am ceva naut si nu stiam cum sa-l combin.Merci pentru idee!
yamy yamy o salata delicioasa
Faina , faina salatica asta
Ce bine arata….Nu am folosit niciodata naut asa ca ar fi cazul….acum trebuie sa caut.
Interesanta combinatie si frumoasa prezentare! Pupici
@catkitchen ai dreptate, a fost tare buna. Pup!
@irinaririna multumesc, pup!
@hapleablog ma bucur ca ti-am dat o idee. Pup!
@naty, galati e adevarat… pupici!
@Dorina multumesc, pup!
@ghiocel07 poate uni sunt reticenti la naut, ca pe timpurile "apuse"…, exista celebra cafea cu naut. Dar e tare bun si gustos, pup!
@Simona ma bucur, pup cu drag!
Arata minunat si e si delicioasa!
Este o salata super delicioasa:)!!!Imi place ca se poate prepara si cu carne si fara…si imi place si prezentarea…:)!!!!
cum planuiam deunazi sa-mi cumpar naut…iata si motivatia! foarte nimerita salata, asa ca o voi prepara si eu!