Vita Wellington by Gordon Ramsay



 

Daca chiar vretii sa va impresionati invitatii, aceasta reteta este ideala. Friptura de vita suculenta, frageda si aromata este in mod cert un test de abilitate culinara pentru oricine.

Iar Vita Wellington, acest muschi de vita imbracat intr-o pasta de ciuperci si apoi intr-o mantie din aluat este un regal incontestabil. Aceasta reteta am facut-o dupa Gordon Ramsay, de aceea pentru o mai buna intelegere va anexez si un video.

 

 

Ingrediente:
600 g carne de vita
500 g ciuperci fin tocate
ulei de masline
1 crenguta cimbru
sare
piper
1 lingura mustar
3 felii sunca de Parma
400 g aluat de foetaj
1 galbenus de ou, pentru uns

 

 

Mod de preparare:
Taiati ciupercile felii si dati-le prin robot. Apoi prajitile in putin ulei pana cand dipare umiditatea si devin ca o pasta groasa. Adaugati frunzele de cimbru tocate si condimentati dupa gust.

Prajiti carnea de vita intr-o tigaie in putin ulei fierbinte, pe toate partile. Apoi scoateti, ungeti cu mustar si lasati sa se raceasca.
Intindeti o bucata de folie de plastic pe masa. Asezati peste folie cele 3 felii de sunca de Parma sau alta sunca, astfel ca sa se petreaca putin.



Imprastiati amestecul de ciuperci peste sunca si puneti carnea de vita în centru. Rulati cu ajutorul foi de plastic in sus, cat mai strans. Va rezulta un rulou pe care il strangeti bine la capete cu folia. Dati la rece timp de 1 ora.

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Intindeti apoi aluatul pe masa de lucru putin fainata. Scoateti iînvelisul de plastic de pe ruloul de carne de vita si asezati-l pe aluat. Inpaturiti aluatul de foietaj ca un colet, cu capetele ascunse sub el.

Asezati-l in tava de cuptor pe o hartie de copt. Periati cu ou batut, trasati cu un cutit cu lama ascutita linii adanci în partea de sus si mai dati la rece pentru 20 de minute.

Gatiti in cuptor timp de 20 de minute. Cel mai bun mod de a testa daca carnea este pe placul vostru este de a infige cu atentie in centru un bat de frigaruie. Tineti-l cateva momente, apoi testati-l la încheietura mainii pe interior.

Daca acesta este rece carnea de vita va fi cruda,  daca este caldut, atunci carne de vita va fi medie si daca este fierbinte atunci carnea este facuta. Nu-i la fel ca atunci cand folosim un termometru special, dar nu toti avem asa ceva. Se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute inainte de a-l taia in felii.

 





Recomandările noastre

19 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Adnia Multumesc mult! La multi ani fericiti si tie!

    @Simona Multumesc! Un An Nou fericit si tie!

    @Buburuza Bubu ma bucur ca-ti place, pup!

    @hapleablog e tot din insemnarile lui Gordon si ca nu multi poseda un termometru special, am zis ca-i bine de stiut. Multumesc!

    @Alexandrina multumesc., pup!

    @mirela sa stii ca mult timp si eu eram ca tine, dar mancand si asa mi-am schimbat putin optiunea. E chestie si de obisnuinta. Pupik!

    @Kyra nu stiu daca e cum zici, dar cei drept vita nu-i in preferintele romanilor. Vad asta si dupa accesari. Eu chiar nu stiu de ce!
    Pupik!

  9. 9
  10. 10
  11. 11

    Am incercat si eu aceasta reteta….cred ca a iesit un pic prea facut….tot cu gandul la sot. Ii place carnea bine facuta…Dar chiar si asa este un deliciu….Merita incercat!!!
    Multumesc !

  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16

    @Sergiu Groza daca ati vazut reteta originala, nu este vorba de castane in amestecul de ciuperci, ci de un soi de ciuperci = chestnut mushroom, dar daca la noi ne le gasim, asta nu inseamna ca nu putem folosi arice alt gen de ciuperca. Multumesc!

  17. 17

    Buna seara , in primul rand as vrea sa va felicit pentru blogul culinar , aveti postate multe retete delicioase dar fara sa intru in nici cea mai mica polemica cu dvs vreau sa va rog sa urmariti din nou video original .
    (chestnut mushrooms)-sunt ciupercile alea maro si mai adauga Vezi video min 2:12 si o mana de castane adica (chestnut) . Multumesc!!!

  18. 18
  19. 19

    @Sergiu Groza nu se pune problema de polemica daca discutia este constructiva. Am urmarit atent video la minutul indicat si intradevar se vede ca adauga castane. Este ciudat insa ca in retetele lui, indiferent pe ce site ne uitam, nu sunt mentionate castanele la ingrediente. Iata un exemplu:
    http://www.goodtoknow.co.uk/recipes/164868/Gordon-Ramsay-s-beef-Wellingtonhttp://www.goodtoknow.co.uk/recipes/164868/Gordon-Ramsay-s-beef-Wellington

    Eu raman la varianta fara castane. Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.