Salatele calde sunt apreciate de familia mea. Am incercat mai multe combinati precum: Salata calda cu fasole, paste si piept de pui, Salata calda cu pui si naut sau Salata calda cu ficat de pui, cartofi si ciuperci. Toate sunt minunate si consistente prin varietatea ingredientelor care le compun. Incercati!
(e pe baza de ciuperci de padure si legume uscate)
Mod de preparare:
Se pregateste un piept de pui la cuptor in punga Maggi. Se unge pieptul cu un amestec din ulei de masline si se condimenteaza. Se introduce in punga Maggi la cuptor pentru 30-40 minute.
Catre sfarsit se rupe punga, fara sa scoatem pieptul si se mai lasa 10 minute. In functie de numarul de persoane dar si cat de mare este pieptul de pui, il putem folosii tot sau doar jumatate. Se taie in bucati potrivit de mari si se mai prajesc in putin ulei, astfel vom avea bucati rumene.
Legumele de wok se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei si apa. Se adauga dupa gust condimente pentru Wok.
Taitei de orez se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Sosul Asia – Fix (se gaseste la kauflnd) este un sos pe baza de ciuperci de padure si legume uscate la plic, Se dizolva continutul plicului in 100-150 ml apa si se pune intr-o tigaie pe foc inpreuna cu inca cca. 100 ml vin alb. Se lasa sa fiarba pana se leaga, iar daca necesita se adauga putina apa sau supa. Se ia de pe foc si se adauga 2 linguri de smantana care va lega sosul.
Se amesteca legumele, carnea de pui, taitei de orez si se adauga deasupra sosul.
Se serveste calda. Pofta buna!
hmmm… imi lasa gura apa… am o intrebare: la noi nu exista "sos Asia" – cel putin nu sub denumirea asta – ce as putea sa inlocuiesc sosul? intotdeauna astept cu interes retetele voastre. sinteti grozave!!!
@Floris Maris acest Sos Asia are la baza ciuperci de padure uscate, legume tot uscate si ingrediente asiatice. Daca le gasesti separat ai rezolvat problema. Daca unde locuiesti nu ai acces la Kaufland ca sa le cumperi, atunci poti face un sos de ciuperci dintr-un cub maggi sau knor si apoi urmezi pasi de mai sus cu vin, smantana…
Spor la buctarit ca-i tare buna!
Un preparat plin de culoare si o reteta sanatoasa si satioasa !
O zi frumoasa !