Prajitura cu crema de ciocolata cu mascarpone si ananas este o reteta pe cat de simpla pe atat de buna. Combinatia dintre mascarpone si ciocolata topita, rezulta o crema folosita nu numai la prajituri dar si la torturi.
Este foarte buna, amane sa o incercati ca sa va convingeti!
Pentru 3 Foi de pandispan:/ tava de 22×30 cm
6 oua
6 linguri zahar
2 linguri ulei
6 linguri faina
1 varf de lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vaniliea Dr. Oetker
Crema de ciocolata cu mascarpone:
200 g ciocolata 52 % cacao
200 ml frisca lichida
250 g mascarpone
100 g zahar praf (dupa gust)
1 lingurita esenta de rom
1 cutie de compot de ananas SunFood – 800 ml.
Decor:
ciocolata rasa
bomboane decor
Mod de pregatire:
Pregatirea foilor de pandispan:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare, apoi se incorporeaza jumatate din cantitatea de zahar si esenta de rom.
Galbenusurile se bat cu a doua jumatate de zahar si se adauga treptat si uleiul. Se amesteca cele doua compozitii. Se incorporeaza cu miscari ample faina cernuta si praful de copt.
Puteti alege sa faceti un blat pe care sa-l taiati in 3 pe orizontala sau sa faceti 3 foi de pandispan pe fundul tavii. Va recomand varianta a doua. Se unge dosul tavi si se intinde 1/3 din crema. Se da tava la cuptor la 170 °C pentru 6-8 minunte, dupa caz. Ca sa iasa foile egale, se imparte inainte aluatul in trei cupe .
Pregatire crema:
Ciocolata se rupe in bucati si se adauga in frisca lichida incalzita pe foc intr-un vas. Se amesteca pana se topeste complect si devine fluida. Se da apoi la rece pentru 2-3 ore.
Ciocolata racita se bate cu mixerul pana isi schimba nuanta si devine cremoasa. Daca este prea tare se adauga 2-3 linguri de frisca lichida.
Intr-un bol se amesteca crema mascarpone, zaharul praf si frisca (dupa caz) ca sa devina cremoasa.
Se incorporeaza si crema de ciocolata, amestecand cu miscari ample.
Fructele de ananas din compot se lasa la scurs si apoi se taie in bucati potrivite ca marime. Se imparte crema in jumatate, retinand 2-3 linguri pentru ultima foaie.
Se imparte in dreptunghiuri sau patrate. Se decoreaza cu carlionti de ciocolata si bombonele decor.
Delectati-va!
Arata extrem de bine!
Mi-am gasit reteta preferata de prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone si trebuie sa recunosc ca este absolut delicioasa! Combinatia de arome dintre ciocolata topita si mascarpone este pur si simplu perfecta, iar bucatile de ananas din compot adauga un gust dulce-acrisor care echilibreaza perfect totul. Trebuie sa incercati aceasta prajitura minunata, cu siguranta nu veti regreta! Multumim pentru reteta, abia astept sa o savurez din nou!