Tort cu piure de castane si coacaze rosii



Ingrediente:

Pentru blat:
* 6 oua
* 2 linguri de ulei
* 6 lg de zahar
* 6 linguri de faina
* 2 linguri cacao

 

Pentru umplutura cu piure de castane:
* 250 g piureul de castane
* 200 frisca Hulala

 

Pentru ganachul de ciocolata:
* 200 g ciocolata
* 200 g frisca Hulala
* coacaze rosii

 

 

Mod de preparare:
Pentru blat:
Se bat albusele spuna tare cu putin a sare, se adauga pe rand zaharul. Galbenusele se freaca cu uleiul si limgurile de cacao, pana avem o crema omogena.



Se adauga peste albusuri, mixand in continuare. Se opreste mixerul si se agauga faina. Se coace in forma de 22 diametu. Cand e gata si s-a racit se taie în jumatate pe orizontal. Se insiropeaza.

Pentru crema:
Intr-un bol se bate frisca si se amesteca usor cu piureul de castane. Dupa gust se poate adauga putin rom. Se intinde totul pe prima jumatate de tort si se acopera cu jumatatea cealalta de blat. Se da la rece.

Pentru ganachul de ciocolata:
Se incalzeste pe baine-marie frisca. Cand s-a incalzit, fara sa o lasam sa fiarba, se rastoarna peste ciocolata maruntita. Se lasa la rece 2-3 ore, dupa care se bate cu mixerul pana se dubleaza.

Se imbraca tortul cu aceasta de ciocolata. Se decoreaza cu frisca si coacaze rosii si se da la frigider.

 

 




loading...



Recomandările noastre

12 comentarii

  1. 1
  2. 2

    Foarte frumos tortuletul!! Sigur e gustos.
    O mica remarca am..daca vreti sa o luati in considerare (si eu am primit-o de la altele):)) schimbat-i frisca Hulala cu frisca Meegle(cutie albastra) pentru ca e mult mai buna. La hulala se simte clar ca e sintetica.
    Si eu am schimbat-o dupa ce am aflat si nu imi pare rau de alegerea facuta.
    Pupici.

  3. 3

    @Liana, vino repede… e pe sfarsite….

    @Bianca, ai dreptate cu frisca, am remarcat si eu. Folosesc Meegle, dar am luat Hulala in ultimul timp, ca nu am gasi Meegle la jumatate de litru si daca nu am in plan in decurs de-o saptamana o alta prajitura cu frisca, se intareste si o pierd. Te sarut.

  4. 4
  5. 5

    De cate ori mergeam la cumparaturi, treceam si pe la raionul de congelate unde vedeam de fiecare data piure de castane. Tocmai m-ai luminat, iar acum stiu cum sa-l pregatesc, nu de alta, dar nu gaseam nici un motiv sa-l cumpar 🙂 O intrebare: cum este gustul si cu ce anume ai aromatizat siropul? O seara minunata!

  6. 6
  7. 7

    @Petite Foury, ma bucur ca ti-am dat o idee. Despre siropul cu care insiropezi blaturile, sa fie simplu, din apa, zahar si eventual vanilie. Nu alte arome, ca sa nu estompeze aroma castanelor. Piureul de castane este la borcan sau sub forma de pachet. Eu am avut pachetul galben unguresc care are si rom in el. Daca iei la borcan mai adaugi tu putin rom. Gustul e un deliciu. O zi frumoasa.

    @Gabriela multumesc si o zi frumoasa. Pup.

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>