Salata calda cu pui si naut



 

Acesta Salata e foarte consistenta si practic este un fel principal. Acum am facut-o cu cuburi din piept de pui. Dar, daca vreti sa fie de post, puteti sa inlocuiti cuburile din piept de puiul, cu cuburi din branza tofu.

 

Ingrediente:
* 1 salata chinezeasca mica
* 1 piept de pui fara piele
* naut de la o conserva mica
* 2 fire ceapa verde
* mixt de condimente
 (cimbru, rozmarin, busuioc, maghiran, sare, piper)

 

 

Mujdei:
* 2 catei de usturoi
* 4-5 linguri ulei de masline
* 1 lingura zeama de lamaie
* sare
* piper proaspat

 

Pregatirea:
Este o salata care poate fii servita si calda, dar si rece, iar ideea a pornit de pe un site unguresc nlcafe. Avem nevoie de cateva frunze frumoase de la o salata chinezeasca, pe care le spalam la jet de apa. Nautul l-am folosit din conserva, pe care am scurs-o de lichidul sau si apoi l-am clatit putin sub jet de apa.

 

Mai avem nevoie de un pieptul de pui. Avem doua posibilitati de pregatire a pieptului: fie taiaem pieptul in bucati, cuburi mai mari si le prajim intr-o tigaie, fie pregatim pieptul ca pe o friptura la cuptor, iar cand sunt gata ii taiem in cuburi, pe care le mestecam im salata.

Am ales ultima metoda. Inainte de a da la cuptor, am prepajit cele doua loburi intr-o tigaie cu margarina de gatit si ulei de masline pe ambele fete.

 

 

Asezam apoi pieptul intr-o yena, condimentam cu o mixtura de condimente (cimbru, rozmarin, busuioc, maghiran, sare, piper), acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor.



Rostul foliei de aluminiu este ca pieptul, care si asa e o carne seaca, sa ramana suculent. Aburul ramanand sub folie impiedicaca acesta sa se usuce. Cand este gata il taiem in cuburi.

 

 

Saftul care ramane de la friptura de pui se pune intr-o tigaie pe foc. Adaugam frunzele de salata chinezeasca, pe care le taiem in doua sau trei bucati dupa caz, dar avand grija sa fie si parte alba si parte verde, pentru un aspect mai placut. Le sotam putin, nu mult ca se distrug, dupa care adaugam si nautul.

 

 

Adaugam si salata verde taiata oblic (mai mult partea verde), eu am avut-o la congelator si cuburile de carne de pui. Mai lasam putin pe foc apoi o servim stropita cu sosul propiu.

 

 

Miki a avut ideea de a pregati separat, un mujdei din usturoiul tocat, sare, piper si totul frecat cu 4-5 linguri ulei de masline, iar la urma o lingura de zeama de lamaie. Acesta se pune intr-un bol mic si se adauga in farfurie peste salata, dupa preferinte.

 

Print Friendly, PDF & Email




loading...



Recomandările noastre

18 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Timea da a fost tare buna, pup!

    @Sidy ai dreptate e mai buna, dar cu postul acesta… pacatuim. Noi nu reusim sa tinem postul asa dur cum tin uni, nu putem. Doar miercuri si vinerea nu mancam carne. Te sarut si eu!

    @alinutzika na bucur ca-ti place. Pup!

    @Dana Cristea multumesc, pup cu drag!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15

    @catkitchen ai dreptate, a fost tare buna. Pup!

    @irinaririna multumesc, pup!

    @hapleablog ma bucur ca ti-am dat o idee. Pup!

    @naty, galati e adevarat… pupici!

    @Dorina multumesc, pup!

    @ghiocel07 poate uni sunt reticenti la naut, ca pe timpurile "apuse"…, exista celebra cafea cu naut. Dar e tare bun si gustos, pup!

    @Simona ma bucur, pup cu drag!

  16. 16
  17. 17
  18. 18

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>