Reteta de Mancare de castraveti murati este specifica din zona Olteniei. Cum acest fel de mancare este foarte simpla si gustoasa, s-a raspandit si-n alte zone ale tarii. Aceasta mancare poate fii pregatita simpla, de post sau cu carne (de pasare sau de porc). Am ales varianta cu pui. Sper sa va tenteze si pe voi!
Mod de preparare:
Avem nevoie de castraveti in saramura nu in otet, care se taie in bucati de 2-3 cm sau pe lungime in fasii de 4-5 cm. Se spala si daca sunt prea acrii se pun la desarat pentru 20-30 minute.
Am ales 6 bucati de pulpa superioara pe care le-am flambat. Apoi se spala bucatile si se tamponeaza cu prosoape de hartie. Puteti folosii chiar un pui intreg sectionat in bucati.
Intr-o tigaie / cratita cu putin ulei se prajesc bucatile pana capata culoare. Se scot pe o farfurie si se mai adauga ulei si se distuie ceapa tocata pana devine sticloasa. Apoi se adauga supa de pasare si se pun inapoi bucatile de carne. Se condimenteaza cu cimbru, maghiran, piper si sare daca e cazul.
Se acopera si se lasa sa fiarba carnea, adaugand supa cand este nevoie. Cand e aproape fiarta carnea, se adauga castraveti murati. Se mai lasa sa fiarba 5-10 minute apoi se adauga si rosiile cuburi din conserva, impreuna cu sucul propiu.
Se mai lasa 10 minute si se adauga mararul verde rocat. Se ia de pe foc si se poate servi. Pofta buna!