Ardeii umpluti ca si Rosiile umplute cu carne sunt mancaruri de sezon cand pietele abunda de legume proaspete. V-am mai prezentat o reteta de Ardei umpluti cu carne, dar acum am adaugat in farsa doua ingrediente cheie: morcov ras si menta uscata. O sa va placa… asa ca incercati!
Mod de preparare:
Ardeii se curata de seminte, se scoate capacul, se spala si se scurg de apa.
Pregatirea farsei: Intr-o tigaie cu ulei de masline se distuie ceapa taiata marunt. Cand devine sticloasa se adauga orezul care se amesteca 1-2 minute. Se adauga apoi morcovul ras si se mai distuie 1-2 minute. Se retrage de pe foc , se lasa sa se raceasca si se adauga peste carnea tocata. Se amesteca sa se omogenizeze bine. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si menta uscata cat luati intre degete. Menta va da farsei si ardeilor un gust special. Pentru ca farsa sa nu fie uscata se adauga 2 linguri de bulion. Cu aceasta farsa se umple ardei.
Se dau cu partea cu carne prin faina, iar in partea opusa se cresteaza si apoi se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei pe toate fetele. Pe masura ce s-au prajit se aseaza in cratita, pe un pat din betele de la marar (frunzele se vor adauga la urma) si fasii de costita afumata. Mi-a ramas un ardei curatat pe care l-am taiat felii si l-am adaugat peste ardei umpluti.
Se acopera cu apa si se pun la fiert cca. 40 minute la foc domol. Pentru ca la fiert ardei se ridica, puneti deasupra o farfurie ca sa-i tina in lichid.
Cand sunt aproape fierti se freaca faina cu bulion pana se omogenizeaza, apoi se amesteca cu sosul de la ardei si se adauga peste ardei din cratita. Se scutura cratita sa se imprastie bine amestecul si se mai lasa cateva clocote.
Se presara mararul tocat fin si se pune cratita la cuptor pentru inca 15-20 minut pentru un gust mai special. Se poate servi simpli sau cu smantana, pofta buna!