Retetele de gratin cum am mai spus sunt delicioase si pentru cei mari dar in acelasi timp sunt si o modalitate de a va face copii sa manance legume. Sunt o multitudine de combinatii toate la fel de bune.
Mod de pregatire:
Vinetele, dovlecei si rosiile se spala si apoi se sterg cu un prosop curat. Vinetele si dovlecei se taie rondele de 5-6 mm, se pun pe un prosop si se sareaza abundent. Se vor lasa 15-20 de minute ca sarea sa scoata apa din ele dupa care se tamponeaza apoi cu un prosop.
Rosiile se taie si ele tot rondele. Intr-un vas termorezistent uns cu ulei, se aseaza in siruri pe verticala rondelele de vinete, zucchini, dovlecel si rosii, alternandu-le pentru un aspect mai placut al gratin-ului.
Se stropesc cu ulei. Branza de capra sau orice alta branza sarata se rade pe razatoarea mica si se amesteca cu smantana. Se toarna peste legume si se da vasul la cuptor la foc moderat pentru 35-40 de minute.
Inainte de a scoate vasul, incercati cu varful unui cutit daca s-au copt legumele. Pofta buna!