Rosii umplute cu carne pe pat de orez, putin diferit fata de o alta reteta postata deja: Rosii umplute cu carne de carnati, dar la fel de buna si apetisanta. Sunt mancaruri de sezon ca si Ardei umpluti cu carne, acum cand pietele sunt pline de aceste legume prospete.
Mod de pregatire:
Se aleg 5-6 rosii frumoase si potrivite ca marime. Se taie un capac la fiecare si se scobesc cu o lingurita pentru a scoate miezul pe care il vom folosi la o alta mancare.
Pregatirea umpluturii: Intr-o tigaie se distuie o ceapa mica taiata marunt in putin ulei de masline. Cand a devenit sticloasa se adauga carnea tocata. Se condimenteaza cu sare si piper, amestecand pana ce carnea este pe jumatate facuta. Se adauga verdeata tocata si se ia de pe foc.
Se lasa umplutura sa se raceasca apoi se incorporeaza un ou batut si cca. 2 linguri de pesmet fin. Se adauga si cascaval ras dupa caz. Cu o lingurita se umplu rosiile.
Orezul se prefierbe in apa cu sare, apoi se scurge.
Un vas pentru cuptor se unge cu ulei de masline si se intinde orezul prefiert. Cu o lingura se fac 5-6 cuiburi in care se vor aseza rosiile umplute.
Se pun si capacele peste rosii. Se toarna supa peste orez de cca. 1 cm, se acopera cu o folie de aluminiu si se da tava la cuptor pentru 40-50 de minute. Dupa 30 de minute se scoate folia, se verifica orezul sa nu se arda si daca trebuie se mai adauga putina supa. Se da din nou la cuptor cat sa prinda culoare rosiile. Se servesc calde cu marar deasupra. Pofta buna!