Vinete prajite cu rosii si branza



Vinete-prajite-cu-rosii-si-branza-1

 

Vinete prajite cu rosii si branza, poate fii o cina usoara sau chiar un pranz lejer. Un preparat foarte simplu si rapid.

Ingrediente:

1 vineta mare
sare
cca. 80 ml ulei de masline
100-120 g branza de capra
1/2 conserva de rosii in sos
2 rosii taiate in felii
praf de usturoi
busuioc proaspat tocat

Vinete-prajite-cu-rosii-si-branza-3-1

Mod de pregatire:
Vanata se taie in felii de 8 mm. apoi se sareaza pe fiecare parte si se lasa sa stea timp de 20 minute ca sa iasa susul amar din ele. Se clatesc apoi sub jet de apa și se usuca prin tamponare cu unsimple prosop de bucatarie.

Intr-o tigaie se incinge ulei la foc potrivit de tare si se prajesc feliile pe ambele parti. Se adauga mai mult ulei la tigaie cat este necesar ca sa nu se arda. Se scot apoi pe un prosop de hartie.

x-IMG_7220



Branza de capra sau o alta branza se amesteca cu rosii cuburi (doar pulpa) si busuioc tocat.

Se ia un vas termorezistent si se aseaza feliile de vinete peste un sos rosii taiate cuburi din conserva.

x-IMG_7228

Peste vinete se distribuie uniform branza de capra. Se acopera cu felii de rosii taiate de 8 mm ca la vanata. Se repeta iar o felie de vineta, branza, felie de rosie si deasupra branza cu busuioc.

x-IMG_7234

Se coace la 180 ° C timp de 25 la 30 de minute. Se servesc calde cu busuioc.

Vinete-prajite-cu-rosii-si-branza-4-1

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.