Eu sunt o iubitoare a branzeturilor de tot felul, puturoase sau nu. Asa am ajuns la acesti biscuiti sarati, care sunt o adaptare a Australian Busters, iar denumirea vine de la faptul; ca daca acesti biscuiti sau fursecuri sunt mancati fara prudenta, se vor transforma in bombe Buster.
Biscuitii sunt făcuti dintr-un aluat cu branza sau cascaval ras, iar aluatul se preteaza pentru muffins sau biscuiti sub forma rotunda sau batoane. Am adaptat reteta de pe glutenfreefix.com, si de data asta le-am facut rotunde.
De sarbatori poate incerc alta forma. Sunt absolut delicioasi alaturi de lapte, de o supa sau de rontait ca aperitiv.
Mod de preparare:
Intr-un castron amestecam faina, sarea, piperul, bicarbonatul si fulgi de cocos. Radem pe razatoarea mica cascavalul Cheddar si-l lasam putin sa se zvanta.
Separat batem usor ouale, doar cu o furculita, apoi le rasturmam peste amestecul uscat. Mestecam simplu, incorporand putin cate putin si uleiul.
Aluatul va fii destul de consistent. Se adauga si cascavalul ras si salvia tocata, de preferat proaspata (pe care eu am uita-o).
Incorporam incet cu o furculita sau spatula. Reteta de baza avea si un catel de usturoi tocat, eu nu am folosit. Pe o tava cu hartie de copt facem gramajoare cu ajutorul unei lingurite inmiate in ulei.
Din compozitia de mai sus ies 12 biscuiti, de marimea celor din imagini. Asa ca-n functie de cat aveti nevoie, dublati sau triplati ingredientele. Sunt deliciosi… pofta buna!
foarte bune, mai ales ca au branza Cheddar :D!
ti-au iesit foarte frumosi!:*
arata fantastic de bine! pupici
Suna bine si arata deliciosi 🙂 as manca unul chiar acum
interesanta reteta ! eu am sa pun si usturoiul !
ce culoare frumoasa au!
Ce bunatati ai facut tu iar?! Ma servesc si revin la munca :(( Pupici
Mmm, tare buni sunt!!Foarte frumosi ti-au iesit!Pupici!
@Andreea Elena au iesit asa frumos colorate tocmai de la branza Cheddar. Pup!
@Emily multumesc, pup!
@Mihaela serveste cu drag. Pup!
@pansy si mie imi place usturoiul, dar acum nu am pus. Voi incerca alta data. Pup!
@alinutzika ma bucur, pup!
@Simona serveste cu drag si spor la treaba mai departe. Pup!
@Licuta Marin ma bucur ca-ti plac. Pup!
O bunatate ! Pufosi si parfumati tare! Minunat arat! pupici
multumesc pentru reteta, o voi face si eu!
Buni tre sa fie! Pup