Ciuperci umplute cu oua de prepelita, o mancare ce poate fii servita simpla, pe post de carne langa un orez si o salata alaturi sau drept garnitura.
Merg si ca aperitiv sau antreu.
Ingrediente:
12 buc. ciuperci brune potrivit de mari
oua de prepelita = cu numarul ciupercilor
morcon ras
unt
usturoi (facultativ)
verdeturi (preferabil marar)
sare
piper
Mod de pregatire:
Ciupercilor li se scot piciorulele . Apoi se sterg cu un prosop umed.
Se pregateste o farsa din piciorusele tocate, verdeata, putin usturoi, dupa gust, putin morcov ras si se condimenteaza totul.
Daca aveti ciuperci mai mari si adanci, mai puteti adauga legume rase sau chiar putina carne. Eu am mers pe legume.
Un vas termorezistent se unge cu ulei sau unt. Se umplu cipercile pana la max jumatate si se aseaza in vasul de cuptor.
Se sparg cu grija ouale de prepelita si fiecare ciuperca.
Se da vasul la cuptor timp de 15-20 minute la 180 °C, cat sa se prinda ouale.
Pofta buna!
Arata foarte bine si banuiesc ca au fost la fel de bune. Urmeaza sa le fac si eu 🙂
Mariana sunt simple si de efect. Mersi si te mai astept!
Eu le-as pune si niste cascaval, dar cred ca sunt absolut delicioase oricum!
Dupa imaginatie si daca ai in frigider, e perfect!