Craciunul sau Revelionul se apropie si un rol important in organizare petrecerii cu familia si prieteni sunt aperitive care va vor incanta oaspeti.
Pentru inceput o selectie de aperitive, acele mini-aperitive sau „mise en bouches”, cum le numesc francezi, sunt bucati care le bagi o data in gura.
Sunt simple, delicioase, rapide dar in acelasi timp si pline de culoare, elegante si rafinate. Se servesc pe scobitorea sau pur si simplu cu mana.
Insotite de un vin adecvat vor stavili apetitul oaspetilor inaintea mesei propiu-zisa de Craciun sau de Revelion.
Va prezint o serie din ideile mele, faceti un tur si poate va tenteaza ceva pentru a avea pe masa voastra de Sarbatori.
Faceti clic pe poza sau pe denumire si veti ajunge la retete.
Frigarui aperitiv (pe scobitoare)
Rulouri aperitiv cu bacon si fructe uscate
Bilute colorate din branza de capra
Ciuperci umplute, infasurate in bacon
Rulouri aperitiv cu pasta de mazare
Rulouri aperitiv cu prosciutto
Mini rulade din clatite colorate
Rulouri de sunca cu branza si oua
Rulouri cu sunca, cascaval si branza
Caise cu branza albastra si fistic
Barcute din ardei cu salata de avocado
Cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci
Oua umplute cu pateu de ficat si icre
Choux à la crème cu branza si carnati