* 2 catei de usturoi
* 50 ml vin alb
* sare
* piper
* 2 lg. smantana
* patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Carnea de porc, de preferat pulpa, se sterge si se taie in cuburi mari. Se pun intr-o tigaie cu putin ulei, se rumenesc bucatile pe toate fetele, apoi se adauga si feliile de costita taiate julien.
Se adauga si asezoneaza cu sare si piper, dupa care se adauga putin vin alb (optional) si supa. Supa se poate pregati si din cub knorr. Se lasa la fiert la foc mic, verificand mereu, cand lichidul scade se complecteaza iar cu supa.
Separat se curata zarzavaturile. Ceapa verde julin, morcovi in rondele, rosiile se curata de coaja si seminte si se taie in cuburi.
Fasolea se fierbe separat in 1/2 l apa clocotita impreuna cu 1/2 lingurita cu sare, pana cand se inmoaie pe jumatate
Cand carnea este 70% patrunsa se adauga legumele distuite, fasolea si se continua fierberea tot la foc mic. Se adauga si cei doi catei de usturoi zdrobiti si 1/2 lingurita de boia dulce. Se mai potriveste odata gustul de sare.
O lingurita de amidon se amesteca cu 2 linguri de smantana si se adauga in sos. Se mai lasa 2 min. pe foc, apoi se presara verdeata tocată marunt. Pofta buna!
Pfuuu, ce apetisanta e.
Sotul meu ar devora portia :)))
Zi minunata sa aveti!
Tare bine arata!
Weekend frumos. Pup!
@gaby_y, apropo de sotul tau, acest fel de mancare e facut de sotul meu. Deci sotii au ceva in comun… nu? Mancarea consistenta. Week-end placut!
@Ancuta, multumesc, te sarut si weekend placut si tie!
Ce apetisanta eeee !!!
Arata grozav,tre' sa fie un deliciu!Va invit cu drag la provocarea lunii iulie!pupici!