Este o prajitura rapida, cum spune si denumirea si fara coacere. Cum pietele sunt pline cu capsuni este momentul sa ne bucuram de aroma lor. Este o prajitura pe principiul chesecake cu capsuni, dar decorata putin altfel. Sper sa va placa, asa cum a placut si familiei mele, si sa o incercati.
Mod de preparare:
Ingredientele de baza ale acestei prajituri sunt capsunele si aceste fursecuri cu unt, pe care fie le faceti in casa, fie le cumparati din supermarket.
Facem un blat de biscuiti. Am folosit biscuiti Petit Beurre care se dau prin masina la fel ca nucile. Se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu nuca de cocos.
Adaugam cacao, zahar si untul topit. Amestecam pana se incorporeaza untul uniform, iar daca este nevoie mai adaugam 2-3 linguri dintr-un sirop.
Pregatim o tava de 22×30 cm, o tapetam cu hartie de copt pusa dublu si lasata mai mare, ca sa putem scoate prajitura din forma cand este gata si vrem sa o servim.
Asezam si tasam cu compozitia de biscuiti. Pe lateral punem unul langa altul din fursecurile pentru decor. Se aseaza mai greu la inceput, dar apoi vor ramane drepti cand asezam si crema.
Pentru crema batem crema de branza cu zaharul farin, pe care il dozati dupa gustul vostru. Separat batem si frisca si o incorporam in branza. Gelatina, dupa ce a fost hidratata in 4 linguri de apa rece, se incalzeste putin si se adauga peste crema de branza amestecand repede sa se incorporeze.
Separat spalam capsunele si le taiem bucati.
Rasturnam crema de branza peste blatul de biscuiti, apoi asezam si bucatil de capsuni pe care le apasam in crema. Nu le-am amestecat direct in crema, ca prin mestecare ar fi iesit zeama din capsuni si ar fi colorat crema de branza.
Asezam deasupra fursecurile taiate in jumatati, lasand spatiu intre ele, ca in imagini. Capsunele mari si sanatoase le taiem in sferturi si umplem cu ele sirurile goale dintre fursecuri.
Se da la frigider o ora. Este o prajitura care in cca. doua ore poate fi servita. Ideea am preluat-o dintr-o revista ungureasca. Merita incercata ca-i tare fina, racoritoare si aromata.
Rapida, colorata si cu siguranta buna!
Ce de culori.. Se vede ca-i vara. Imi plac creme cu branza. Pupici
ce decor fainuc…ingenioasa prezentarea cu fursecurile!
Frumos decaorata . Imi plac prajiturile fara coacere, am bagat la cap ideea .
@Any multumesc, pup!
@Antonina pai cat am asteptata sa vina fructele de sezon, nu? Te sarut!
@ophelia1983 ma bucur ca-ti place. Multumesc, pup!
@Dorina sunt rapide si totul este natural. Pup!
minunat arata si nici nu vreau sa ma gandesc la guuusssstt, ca deja imi ploua in gura!! multumim :*
Cata culoare si aroma in prajitura.Imi place.Pupici!
Arata foarte festiv. Vesela si delicioasa. I love it!
ce buna trebuie sa fie! Pup
Imi plac capsunile in orice combinatie!In combinatie cu crema de branza si mai mult!:)Pup!
O prajitura usor de realizat si cred ca foarte buna!! Sper sa apuc s-o fac si eu.. ca tare bine arata! Pupici dulci
arata minunat! Imi place tare combinatia! te pup draga mea!
Chiar arata super delicioasa!
@cry_filo sa stii ca este tare gustoasa, ma bucur ca si pozele o arata. Pup!
@DiaMar ma bucur ca-ti place. Pup!
@Fab Chef multumesc mult, pup!
@alinutzika este sigur. Pupici!
@Licuta Marin si mie imi plac, dar pacat ca trec repede. Pup!
@Simona e si usor de racut si rapida, dar si tare buna. Pup!
@Emily multumesc frumos, pup!
@Cristina si arata dat garantez ca si e tare buna. Pup!
mama mia cat de bine arata !
Iar pozele sunt superbe ca intotdeauna !
Pupici!
Imi plac chestiunile asta rapide , dar delicioase !! 😉
Simplu, aratos si buuun! Un desert pe placul meu!
Ce bine arata, capsune, branza…o combinatia foarte delicoasa! Felicitari pentru blog! Va invit si la mine in vizita!