Prajitura rapida cu capsuni 2



 

Este o prajitura rapida, cum spune si denumirea si fara coacere. Cum pietele sunt pline cu capsuni este momentul sa ne bucuram de aroma lor. Este o prajitura pe principiul chesecake cu capsuni, dar decorata putin altfel. Sper sa va placa, asa cum a placut si familiei mele, si sa o incercati.

 

Ingrediente blat:
* 250 g biscuiti
* 150-200 g nuci tocate
* 50 g cocos
* 200 g unt
* 3-4 linguri de zahar
* 50 g de cacao Dr. Oetker
* sirop (dupa caz)

 

 

 Ingrediente crema:
* 300 g crema de branza
* 300 g smantana pentru frisca
* 150 g de zahar farin
* 10 g gelatina
* 400 g capsuni
Decor:
* 300 g casuni
* 300 g fursecuri cu unt

 

 

Mod de preparare:
Ingredientele de baza ale acestei prajituri sunt capsunele si aceste fursecuri cu unt, pe care fie le faceti in casa, fie le cumparati din supermarket.

 

 

Facem un blat de biscuiti. Am folosit biscuiti Petit Beurre care se dau prin masina la fel ca nucile. Se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu nuca de cocos.

 

 

Adaugam cacao, zahar si untul topit. Amestecam pana se incorporeaza untul uniform, iar daca este nevoie mai adaugam 2-3 linguri dintr-un sirop.

Pregatim o tava de 22×30 cm, o tapetam cu hartie de copt pusa dublu si lasata mai mare, ca sa putem scoate prajitura din forma cand este gata si vrem sa o servim.



Asezam si tasam cu compozitia de biscuiti. Pe lateral punem unul langa altul din fursecurile pentru decor. Se aseaza mai greu la inceput, dar apoi vor ramane drepti cand asezam si crema.

 

 

Pentru crema batem crema de branza cu zaharul farin, pe care il dozati dupa gustul vostru. Separat batem si frisca si o incorporam in branza. Gelatina, dupa ce a fost hidratata in 4 linguri de apa rece, se incalzeste putin si se adauga peste crema de branza amestecand repede sa se incorporeze.

Separat spalam capsunele si le taiem bucati.

 

 

Rasturnam crema de branza peste blatul de biscuiti, apoi asezam si bucatil de capsuni pe care le apasam in crema. Nu le-am amestecat direct in crema, ca prin mestecare ar fi iesit zeama din capsuni si ar fi colorat crema de branza.

Asezam deasupra fursecurile taiate in jumatati, lasand spatiu intre ele, ca in imagini. Capsunele mari si sanatoase le taiem in sferturi si umplem cu ele sirurile goale dintre fursecuri.

 

 

Se da la frigider o ora. Este o prajitura care in cca. doua ore poate fi servita. Ideea am preluat-o dintr-o revista ungureasca. Merita incercata ca-i tare fina, racoritoare si aromata.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

18 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Any multumesc, pup!

    @Antonina pai cat am asteptata sa vina fructele de sezon, nu? Te sarut!

    @ophelia1983 ma bucur ca-ti place. Multumesc, pup!

    @Dorina sunt rapide si totul este natural. Pup!

  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14

    @cry_filo sa stii ca este tare gustoasa, ma bucur ca si pozele o arata. Pup!

    @DiaMar ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Fab Chef multumesc mult, pup!

    @alinutzika este sigur. Pupici!

    @Licuta Marin si mie imi plac, dar pacat ca trec repede. Pup!

    @Simona e si usor de racut si rapida, dar si tare buna. Pup!

    @Emily multumesc frumos, pup!

    @Cristina si arata dat garantez ca si e tare buna. Pup!

  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18

Dă-i un răspuns lui Licuta Marin Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.