Pe principiul retetei Tort aperitiv cu salata boeuf, care s-a bucurat de succes, am relizat pentru masa de Revelion, acesata Rulada colorata, un aperitiv de efect, dar si foarte bun.
Asemanarea consta in realizarea blatului, compus din trei compozitii colorate diferit, care la tort s-au copt individual, aici le amestecam si facem un singur blat pe care-l rulam. Veti intelege pe parcurs din explicati si din imagini. Sursa inspiratiei a fost www.coolinarika.com
* sare
* sare
Mod de preparare:
Avem nevoie de trei boluri in care vom face in acelasi timp cele trei compoziti de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in parte. Se prepara usor fiecare, asa ca se fac pe rand fara probleme.
Pentru aluatul verde, se separa ouale, iar cele 2 galbenusuri se freaca cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat albusurile se bat tare si se incorporeaza in primul amestec.
Pentru aluatul portocaliu se repeta acelasi procedeu ca mai sus, doar ca se inlocuieste spanacul cu 2 linguri pasta de ardei. Merge si pasta de rosii, dar culoarea nu va fi asa vie.
Pentru aluatul alb, la fel se repeta procedeul, dar folosind 2 linguri de branza sarata faramitata. Branza fiind sarata nu se mai adauga sare.
Cand toate sunt gata, in tava mare de la aragaz (28×38 cm) se pune o hartie de copt si se intind compozitiile alternandu-le dupa imaginatie, ca in amagime.
Se da la cuptor 15-20 de minute, apoi se scoate se rastoarma peste un prosop umed si se ruleaza.
Se lasa sa se raceasca iar intre timp crema de branza o frecam cu smantana si o condimentam cu vegeta.
Apoi o intindem pe rulada si o rulam din nou.
Se da la rece. Se taie inainte de servire.
De unde scoti atatea retete frumos si viu colorate… nu stiu!… Felicitari.. Arata f bine!…
Un sngur cuvant SUPERB. Felicitaril mele.
He,he, ce interesant arata!
Foarte frumoasa! 🙂 O celebrare a culorii apetisante 🙂
chiar ca ai doar retete una si una!! felicitari! la multi ani!
Superbe culorile din farfurie!Pupici!
De efect, intr-adevar! Felicitari!
Arata foarte bine, o sa o incerc si eu, multumim de reteta!Mii de pupici!
Uau! Ce bine arata! 🙂
SU-PER-BA… Felicitari, arata de milioane !!!
Arata splendid!!! Nici nu vreau sa ma gandesc cat sunt de bune!
Pup dulce!! ♥
@felis imi place sa fac lucruri noi, frumoase si care sa incante intai ochiul. Multumesc pup!
@ghiocel07 ma bucur, multumesc! Pup!
@Bucate apetisante
@Lacrima multumesc, pup cu drag!
@Just me esti o dulce, multumesc de aprecieri. Pup!
@FLORY multumesc, pup!
@Alexandrina da e de efect asa colorata. Pup!
@Liliana Toma ma bucur ca vrei sa o incerci. Iti va placea si tie si alor tai. Pup!
@Diverse ma bucur, pup!
@Daniela multumesc, pup!
@LauraAdamache multumesc frumos de aprecieri. Mi-a iesit minunat rulada si eu sunt incantata. Te sarut!
Fratilor m-ati innebunit ! Cand aveti timp de asa bunatati? Sa nu-mi spuneti noaptea va rog, ca am pus-o maxim! Superb arata!!! Si combinatia e tare grozava! Te pup
@Antonina S. timp avem ca ni-s pensionari amandoi, de idei nu ducem lipsa, sanatate sa ne dea Dumnezeu. Ma bucur ca-ti place, te pupam!
Arata super! Bravo!
Super frumos , am sa notez reteta! Pupicei!
Si frumos si gustos! Ce poti sa iti doresti mai mult?
Arata senzational!
@miha multumesc, pup!
@Adela Zilahi iti va placea sigur, pup!
@Fancy Cake ma bucur ca-ti place, pup!
@Top Cuisine avec Lavi multumesc!
Superba a iesit, si cred ca tare delicioasa!!!Felicitari!!Pup!
Ce bine arata!
Arata super si cred ca e delicioasa!
Extraordinar de bine arata rulada, de mare efect! Pupici
Wow! good idea! I have to tray your roll
Ce frumos arata asa colorate… Cat despre gust… tare sunt curioasa! Sper sa am rabdarea ta si sa fac si eu, am salvat reteta! Pupici dulci
It looks absolutely wonderful!!
Very unique – I love it
Imi place la nebunie cum ti-a iesit!Bravo.
Am facut rulada..este exceptionala, eu am adaugat si somon peste crema de branza si arata senzational…invitatii mei au fost incantati…..nu te mai saturi sa o privesti, iti incanta atat privirea cat si gustul.merita sa o faceti, e simplu dar de mare efect!succes!
@anna ma bucur ca ai avut succes cu ea. Este destul de usor de facut si cum sigur ai remarcat, la rulare nu se crapa ca la alte retete. Si este intradevat aspectuoasa, iar daca ai adaugat si somon si mai bine. Pup si te mai astept!
Fantasticno izgleda, i ja sam pravila ovaj rolat po slicnom receptu
http://jaca57.blogspot.com/
Pozdrav mila iz Beograda :)))
Parca mai pot sa spun ceva ???
Esti geniala, fata draga si ai niste idei tineresti minunate !Te felicit.
Te tzuc cu drag….merg sa vad ce bunatati ai mai facut…..
@Sidy tu esti o draguta cu complimentele. Cat despre ideile tineresti, de ce sa ne lasam doborite de varsta. Suntem tinere… nu? Pup!
Este un aperitiv de efect! Minunat!
As vrea sa-l pregatesc si eu in acest weekend ptr o ocazie speciala 🙂 Ce parere ai, oare merge umplut si cu salata de icre?
O zi buna, te pup!
@Delicious Flavours salata de icre mi se pare cam prea pufoasa si nu stiu daca ai sa o poti rula, fara sa-ti iasa pe lateral. Eu nu asi garanta. Ideea de a folosi peste e grozava, dar fa o crema din peste afumat sau din ton chiar de conserva, cu unt, zeama de lamaie. Ar avea tinuta. Succes si sa-mi spui cum ti-a iesit!
iti multumesc frumos ca mi-ai raspuns atat de repede.
pana la urma cred ca pastrez reteta ta originala, iar ptr salata de icre ma voi gandi la o alta metoda de servire.
mersi ptr sfaturi, pupici!
Am facut-o si a iesit foarteee buna 🙂 atat ca in crema de branza am pus si marar 😛
Multumesc ptr idee, pupici!!!
felicitari dragilor! Am vazut rulada voastra in revista bucataria de azi…nu stiu daca ati trimis-o chiar voi ori s-au inspirat ei! :)…oricum, au precizat ca reteta e de pe un blog foarte cunoscut!
@ophelia1983 am intarziat cu raspunsul, ca nu luasem inca revista sa vad. Nu-mi apartin pozele, cineva s-a inspirat dupa reteta mea, cum a si spus si trebuie sa recunosc ca a reusit-o perfect, ca pe moment parca erau pozele mele. Multumesc si pupici!
:)…nu ne pacalesc ei pe noi, astia food-addicted!
Nu ai cum sa nu recunosti retetele deosebite, mai ales daca iti petreci atata timp in blogosfera!
Oricum, voi meritatii laurii, pentru ca ati reusit sa-i inspirati pe altii!
Aveti niste aperitive…stralucitoare!:)
Nu stiu pe care sa le salvez mai repede !
@Adina multumesc de aprecieri. Daca ma uit si eu dupa accesari, din top 10 cele mai vizualizate, 7 sunt de aperitive, iar aceasta Rulada tricolora e pe primul loc.
Te sarut si o duminica frumoasa!
E minunata rulada asta!O vreau, da, da da, o vreau!!!!!
Minunata! Credeti ca as putea pregati aluatul portocaliu din somon mixat cu oua?
Multumesc!
@Rita Marfievici daca inteleg bine ai vrea sa folosesti somon la cel portocaliu, pe post de spanac ca la cel verde? Poti dar tot 3 linguri ca si spanacul sau branza rasa la cel galben. Dar fara pasta de ardei nu vei obtine culoarea de portocaliu. Poti folosii bucati de somon in umplutura de branza si va da foarte frumos in sectiune. Succes si te mai astept!
Sa va dea Dumnezeu sanatate si inspiratie in continuare! Am mancat rulada asperitiv tricolora si apoi am facut-o si eu… am rupt gura targului!!! Sunteti artisti si va multumesc pentru generozitate! Daniela Ersch
@Daniela Ersch un mesaj de suflet intr-o zi te Paste iti face bine. Multumesc si ma bucur sa aud asta! Paste Fericit si te mai astept!
superba, arata foarte interesant !
@Sorina multumesc de aprecieri. Este o reteta care a avut un impart mare si este cea mai accesata de pe blogul meu. Este si buna si de efect. Te mai astept!
BUNA! DESPRE ACEASTA RETETA NU AM CUVINTE DE LAUDA.ESTE SUPERBA SI CRED CA SI GUSTUL ESTE PE MASURA.AS AVEA O MICA INTREBARE, LA CARE VA ROG DIN SUFLET SA IMI RASPUNDETI. CE FEL DE BRANZA ATI FOLOSIT SI CA UMPLUTURA SI IN COCA? VA ROG MULT SA IMI TRIMITETI RASPUNSUL LA MAILUL DE MAI SUS.MULTUMESC ATICIPAT!
Olimpia eu nu specific marca de branza decat foarte rar cand este absolut necesar, ca pe piata sunt multe marci de crema de branza (nu branza de vaci) si fiecare sa foloseasca pe aceea care o foloseste de regula. Iata cateva marci pe care le poti folosi cu acelasi succes atat la crema si la blat, nu numai acum ci la oricare din retetele mele:
Creme clasic – Delaco, Hochland, Exquisa, Pic-Frisch clasic sau Philadelphia.
Multumesc ca ma urmaresti si te mai astept si la alte retete.
O duminica frumoasa!
Acum am descoperit aceasta reteta si nu mi-a trebuit prea mult timp sa ma hotarasc sa o fac, deci mi-am scri-o in caietul meu de retete si va fi bifata ca o reteta exceptionala
Filipoiu ma bucur, este reteta de pe primul loc in privinta accesarilor. Este foarte apreciata, prin culoare insufleteste orice masa festiva.
Te mai astept si cu alte retete. <3
Arata foarte bine!
Ma bucur Laura! <3
Buna!
Spanacul trebuie fiert mai intai?
Multumesc.
Scuze de intarziere! Pentru data viitoare cand o vei face, spanacul trebuie sa fie asa verde crud dat in blender sau cumperi, ca mine, din supermarket in pungi gata tocat foarte marunt. Daca il fierbi isi schimba culoarea.