Somon prajit cu piure de conopida si sfecla rosie



 

Ingrediente:
2-4 fileuri de somon, aprox.100 g fiecare
ulei de masline pentru uns
zeama de lamaie
sare
piper alb macinat
40 g unt

Pentru garnitura:
1 conopida medie
1-2 catei de usturoi (facultativ)
2 linguri de smantana
sare

 

Sos ornare:
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
sare
2 linguri ulei de masline

 

 

Preparare:
Fileul de somon se decongeleaza lent in frigider si se tamponeaza cu un prosop absorbant. Pregatim intai garnitura. Fierbem conopida 10 minute in apa clocotita si sarata.

O scurgem dupa care facem un piure, de preferinta cu zdrobitorul pentru piure nu cu robotul, ca devine prea apos. Adaugam 1-2 catei de usturoi zdrobit, optional dupa gust, sare si 1-2 linguri de smantana.

 



 

Fileul de somon se unge cu ulei si se asezoneaza cu sare si piper alb macinat pe ambele parti. Se pune la incalzit margarina intr-o tigaie si cand s-a incalzit bine, se pun fileurile in ea, cu pielea in jos. Se prajesc 5-6 minute, apoi se intorc pe cealalta parte si se mai prajesc inca 4 minute.

 

 

Pe farfurie se pune intai piureul de conopida, dasupra se aseaza 1-2 fileuri de somon. Se serveste cald sau la temperatura camerei si alaturi un evantai din sfecla rosie, pe post de salata.

 

 





Recomandările noastre

16 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    O reteta senzationala(dupa mine)!Sfecla rosie ocupa un loc important in alimentatia mea si o consum si cruda, iar somonul….il ador .Asa ca felicitari pentru reteta:)!!!!Pupici

  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @DiaMar multumesc frumos. Pupiciri!

    @Simona niciodata nu e tarziu sa incercam ceva nou, asa ca sa-mi spui cand faci daca iti place. Pup!

    @Delicious Flavours ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Mare Maria combinatia cu sfecla acum am facut-o in lipsa de alta idee, dar a fost geniala. Pup!

    @Fancy Cake da, pestele si somonul in special, e ceva elegant la o masa. Pup!

    @Licuta Marin ma bucur ca-ti place ideea ca acum am incercat-o si eu si chiar a fost perfecta. Pup!

    @Timea ne bucuram si te invitam cu drag la masa. Pup!

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14

    @Laura,
    @alinutzika,
    @Mimmi,
    @Antonina va multumesc si va sarut cu drag!

    @Iasi
    multumesc de oferta, dar nu sunt interesata. Domeniile noastre sunt diametral opuse si nu are cum sa ma ajute in trafic. O zi buna!

  15. 15
  16. 16

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.