Ingrediente:
aripioare de pui
sare, piper
condiment de pui,
faina
2-3 morcovi, ulei
Mod de preparare:
Se considera cam 2-3 aripioare de persoana, dupa cat sunt de mari. Se spala bine, li se taie colturile, apoi se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru pui. Se lasa 15 minute sa se intrepatrunda bine condimentele.
Se considera cam 2-3 aripioare de persoana, dupa cat sunt de mari. Se spala bine, li se taie colturile, apoi se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru pui. Se lasa 15 minute sa se intrepatrunda bine condimentele.
Apoi se dau aripioarele prin faina, se scutura si se prajesc in ulei incins pe ambele fete.
Pentru garnitura, un sote de morcovi este foarte usor si rapid de facut. Se curata morcovii si se taie dupa preferinta, rondele, fasii lungi, cuburi. Se pune pe foc o cratita in care se topesc circa 2-3 linnguri de unt.si putin ulei de masline.
Se pun morcovii se sareaza, se acopera si se lasa sa se caleasca, amestecand din cand in cand, adauga, ca morcovii sa se inmoaie, supa de carne.
Este o garnitura excelenta pentru orice gen de friptura.
Arata nemaipomenit de apetisant!!!!Maica-mea face aripi si pulpe asa…..nu am mai mancat tare demult….imi aduce aminte de tinerete :-))
Va doresc o noapte linistita!!!
judy…. pupici…..