Mod de preparare:
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se adauga zaharul si scortisoara si se pun pe foc amestecand incet. Dupa ce s-a topit zaharul si a inghitit tot sucul rezultat se lasa deoparte.
Pentru foi, se amesteca faina cu praful de copt si zaharul, se adauga untul taiat cubulete, oul intreg, galbenusul, smantana si se framanta bine. Aluatul se lasa o jumatate de ora la rece, invelit intr-o folie de plastic.
Se intind apoi doua foi. Se aseaza prima foaie in tava unsa si tapetata cu faina, se presara cu gris si se inteapa cu furculita. Se aseaza merele peste foaie si se niveleaza.
Se aseaza cea de-a doua foaie si se inteapa cu furculita. Se da la cuptor pentru 30-4o de minute.
Cand se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in patrate sau romburi si se pudreaza cu zahar vanilat.
Adoor prajiturica asta. Spune-mi te rog cate grame de zahar sunt in aluat. Multumesc anticipat si va doresc o saptamana frumoasa!
@Andreea scuze si multam in acelasi timp, ca a trecut neobservata atata timp. E vorba de 100 gr zahar, dar poti oscila dupa gust si dupa cat de dulce e ceea ce pui in mijloc, in cazul acesta merele.
O saptamana frumoasa si tie!