Prajitura Rumba cu visine



Prajitura Rumba cu visine (sau cirese) ca sa profitam de perioada fructelor proaspete. Aveam in frigider si albusuri care trebuiau intrebuintate si asa a rezultat acest deliciu de prajitura.

Eu am folosit acum visine, dar puteti folosi si alte fructe.

 

Ingrediente:
Blat de albusuri – 21 x 21 cm:
4 albusuri de ou (cca. 160 g)
100 g de zahar
1 lingura de otet
3 linguri faina
1 mana de nuci tocate
cca. 300 g visine fara samburi

 

Crema de vanilie:
4 galbenusuri de ou
100 g zahar
50 g amidon (sau 1/2 faina + 1/2 amidon)
400 ml lapte
1 pastaie de vanilie sau 1 lingurita esenta de vanilie
200 g unt

2 foi de napolitana 21 x 21 cm

 

Mod de pregatire:
Albusuri de ou se se bat cu mixerul si cand au devenit tari se adauga treptat zaharul si lingura de otet. Faina cernuta se incorporeaza usor cu un tel. Se adauga si nucile taiate grosier.



Tava de copt de 21 x 21 cm se tapeteaza cu hartie de copt si se rastoarna aluatul. Visinele curatate de samburi si scuese se pun in siruri in aluat, apasandu-le putin, ca in imagini.

Se coace in cuptorul preincalzit la 170 ° C, timp de aproximativ 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Crema de vanilie:
Se pune laptele pe foc cu vanilia. Galbenusurile se amesteca zahar, pana devin cremoase. Se incorporeaza amidonul, apoi dizolvam cu putin lapte rece.
Cand laptele de pe foc s-a incalzit, se adauga cateva linguri peste galbenusuri ca sa le aducem la aceeasi temperatura, se omogenizeaza putin, apoi se rastoarna totul peste laptele cald de pe foc. Se lasa pana se ingroasa, mestecand mereu.
Se ia de pe foc si se pune deasupra o folie de plastic lipita de crema ca sa se evite formarea de crusta si se lasa la racit.

Cand s-a racit se incorporeaza in untul frecat spuma.

Asamblarea prajiturii:
Foile de napolitana se taie de marimea blatului. Pe prima se intinde jumatate de crema, se aseaza blatul si deasupra restul de crema.

Se inchide cu cealalta foaie de napolitana.

Se da la rece iar cand se serveste se taie bucatile pe sirurile de visine, ca sa avem un aspect placut. V-am facut pofta …. pana
faceti si voi, delectati-va cu o prajitura!

Sursa inspiratiei site-ul coolinarika.





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

    Buna.in asamblarea prajituri nu se citeaza deloc fructele.de ce? Am dedua eu care este procedura ma mira faptul ptr ca esti foarte precisa. O seara buna

    • 2

      Flori multumesc de aprecieri ca „de regula sunt foarte precisa”, doar ca acum tu nu ai retinut cand ai citit reteta ca visinele fara samburi, se pun in blatul de albusuri, iar blatul se da la cuptor.
      Deci cand fac asamblarea … napolitana + 1/2 crema + blatul de albusuri cu visinele in el + 1/2 crema si + iar napolitana.
      Pup si te mai astept cu orice problema!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.