Ca sa profit cat mai avem vinete pe piata, am facut aceasta reteta de vinete impanate. E fara carne, numai legume, dar e cat se poate de gustoasa.
* 1 ceapa mare
* 2 ardei grasi
* sare
* piper
* cascaval
Mod de preparare:
Se spala vinetele, sa curata de coaja, doar din loc in loc si apoi se sectioneaza pe lung. Cu o lingurita se scobeste miezul si se toaca marunt cu un cutit de bucatarie.
Vinetele se oparesc 2-3 minute, apoi se pun la scurs. Intr-o tigaie pentru prajit, se caleste putin ceapa tocata marunt. Cand devine translucida, se adauga miezul de vinete la fel tocat si se mai lasa cateva minute
Se toaca ardei si rosiile in cuburi mici si se adauga in tigaie. Se adauga si usturoiul tocat si se amesteca toata compozitia inca 2-3 minute.
Se umplu vinetele cu compozitia rezultata si se leaga cu frunze de ceapa verde, oparite putin pentru a se inmuia.
Se rade putin cascaval deasupra si se dau la cuptor Se servesc calde cu un sos de rosii alaturi.
Imi plac mult vinetele!!!
Delicios!
Nu conteaza ca nu au carne,pun pariu ca sant mai bune fara,mie una legumele i-mi plac mai mult fara carne,atunci se simte foarte bine gustul lor!o duminica placuta!
O mancare foarte gustoasa!