Hamburger, cartofi prajiti si sos de mustar



O alta reteta pregatita de sotul meu. El a transformat clasicul sandwich Hamburger, intr-un fel principat elegant, pentru o masa de duminica. Sper sa va placa si voua ideea. Eu am intervenit putin, doar la decorul din farfurie.

Ingrediente:

* 1 ceapa tocata marunt
* 1/2 lingurita praf de rozmarim
* 1/2 lingurita praf de maghiran
* 1/2 lingurita praf de cimbru
* 1 ou
* 2 linguri pesmet
* sare       * piper
* putin bicarbonat
* prosciutto
* 1 ou fiert (decor)

 

 

Mod de preparare:
Se framanta carnea cu ceapa tocata marunt, oul si toate condimentele, rozmarinul, maghiranul, cimbru. Se potriveste de sare si piper si se formeaza 4 chiftele, mai mari, care se aplatizeaza putin.

Se dau la frigider pentru 30 minute. Hamburgerii se pot face pe gratar sau prajiti in tigaie in ulei incins. Acum i-am dat prin pesmet si i-am prajit in ulei. In timpul prajeli, chiftelele se tin apasate, ca sa-si mentina forma.



Dupa ce s-a format crusta pe ambele fete, se lasa focul mai incet ca sa le patrunda si sa nu se arda. Se servesc cu cartofi prajiti si sos de mustar. Iar daca masa este mai… speciala, se intervine si cu un mic decor.

Acum am folosit felii de prosciutto si oua fierte.

 

 

Se poate face orice decoratie dorim. Pofta buna!





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.