* 1 crenguta rozmarin
* 2-3 fire ceapa verde
* sare
* piper alb
* ulei de masline
Modul de preparare:
Pieptul de gasca cu tot cu piele, se dezoseaza si se desprind cei doi lobi. Cum pieptul de gasca are un strat de grasime sub piele, am trasat niste patrate cu un cutit ascutit. Ceva asemanator cu prepararea pieptului de rata. Acolo grasimea este mai multa si efectul mai frumos.
Varza se taie fin, se freaca cu sare ca sa se inmoaie si se pune intr-o oala mare. Se caleste ceapa verde taiata julien si se adauga peste varza, impreuna cu foia de dafin, piperul alb, putita apa.
Spre sfarsit se adauga si o parte din sosul lasat de friptira si semintele de chimen, prajite 2-3 min intr-o tigaie ca sa-si dea drumul la arome. Pe un platou se serveste pieptul de gasca taiat felii pe un pat de varza dulce calita.
Se mai poate servi si pe varza acra, orez, cartofi sau legume.
Foarte frumos prezentat. Pupici
une assiette appétissante et très bien présentée
bonne soirée