Terrina este o pasta de carne, ficat, branza, legume, care se coace la cuptor pe baine-marie. Vasul folosit se numeste terrina, de unde si denumirea preparatului.
Se pregateste cu o zi inainte pentru a se intrepatrunde aromele. Se poate servi la temperatura camerei sau calda, la pranz sau cina, ca antreu sau la picnic.
* 2-3 linguri smantana
* patrunjel tocat
* 1/2 lingurita sare
* 15 felii fine de sunca
* 3 linguri de unt
* 2 lingura vin alb
* tarhon tocat
* sare
Pregatire:
Se macini fin cele 800 g carne de pui. Se adauga lingura de ulei masline, cele 2-3 linguri smantana, patrunjelul si tarhonul tocat fin, sarea si cele 2 albusuri batute tare.
O forma de terrina se tapeteaza cu unt si apoi se aseaza feliile de sunca pe fund si pe pereti formei. Se adauga 1/2 din carnea pui macinata fin cu ierburi si albus, se aseaza ardei copti sub forma de fasi.
Doua felii de sunca se toaca julien si se aseaza deasupra ardeiului rosu. Se complecteaza cu restul de carne depui. Se inchide terrina cu restul feliilor de sunca.
Se aseaza forma intr-o alta tava cu putina apa si se coace in cuptor pentru o ora si un sfert. Se lasa la racit peste noapte.
Se felieazai si se serveste calda sau rece cu sos Bearnaise.
Sosul Bearnaise:
Intr-un bol, pe baine-marie, se amesteca toate ingredientele pana se ingroasa putin mestecand cu un tel pana cana cînd compozia devine ca o emulsie omogena si groasa, avand grija sa nu fie prea mult ca se face ca o budinca. Se poate incalzi la microunde inainte de a fi servit.
Tare bine mancati voi acolo zilnic:))
Pupici
cette terrine est joliment préparé, elle doit être délicieuse et riche en saveurs
bonne journée
@Bianca, Multumesc, pupici si tie.
@Fimère, merci pour ton commentaire, contente que cela te plaise, cette terrine est très bonne.
foarte interesant!
Foarte bine arata :)ma tenteaza sa o incerc.
Pupici pentru amandoi 🙂
Lory
Delicioasa terina! Notat! pup
Un "ciorchine" de premii te asteapta la noi pe blog!
Liana&Janet
Frumos si sanatos… cred ca a fost tare bun…
@geta, multumesc te pup.
@Lory, sigur iti va placea. Si asa pieptul de pui e mai sec, asa ca… e un altceva. Pupici.
@Liana, multam frumos, voi trece sa le iau.
@felis, e foarte buna. Cum am spus si lui Lory, pregatita altfel este mai putin sec. Pupik.
Una preparazione ottima e raffinata!
Acum am descoperit aceasta reteta minunata! Spune-mi, te rog, daca se foate realiza numai in vas special, sau merge orice fel de tava.
Pupici
@Fancy Cake da, in orice vas, de yena sau de chec / cozonac… si care sa poata fi pus in alt vas cu apa si apoi dat la cuptor. Succes!