Reteta este asemanatoare cu Paneuri de porc cu varza dulce, doar ca am inlocuit Paneurile cu Carnati de porc.
* 1-2 ceapa
* piper
Mod de preparare:
Carnati se taie din centrimetru in centrimetru, pana la jumatate. Se pun la prajit in ulei incins. Se intorc pe ambele parti, iar partea taiata, prin prajire se deschide ca un evantai.
Separat, varza se taie cat mai subtire, se freaca cu sare sa se inmoaie putin. Intr-un vas cu peretii mai inalti, se distuie ceapa taiata marunt pana devine sticloasa. Se adauga varza tocata, o foaie de dafin si piperul.
Se complecteaza cu putina apa si se fierbe pana ce varza incepe sa se inmoaie.
Dupa care se adauga ardeiul taiat julien, rosiile decojite si maruntite si o lingura de pasta de rosii, se mai lasa la fiert pana se absoarbe lichidul. Se potriveste de sare daca e nevoie si se presara marar.
Carnati prajiti, alaturi de varza dulce, e un meniu usor si gustos. Pofta buna!
Si noi azi de cina am mincat cirnat 🙂
imi place varza mult mult de tot! am o fomitza!mmm!
Desi nu pot manca carnati (probleme cu ficatul) … arata asa de bine carnatii cu varza in poza … de as manca chiar acum…
foarte apetisant!!!
Foarte bine arata,mi-ai facut o poftaaaa…mmmm.Pup!!
O poza cat se poate de sugestiva.Papilele mele gustative sunt in extaz.
Ce mi-ai facut… de unde iau cirnati acum si mai e si vineri, mi s-a facut foame si mi s-a umplut gura cu apa… Arata minunat si sigur e buna varzuca cu cirnati…
@Bianka, sa va fie de bine si voua. Week-end minunat.
@diamond, si mie mi se intampla sa ma apuce foamea, chiar daca poate tocmai am mancat. Pup!
@felis, si eu am probleme cu ficatul, dar… din cand in cand ma fac ca uit de el. Pup!
@Mitinita, multumesc, week-end placut.
@mirela, pune repede si prajeste niste carnati.
@Lilly, multumesc. Pup!
@Daniela, imi pare rau… poate dai o fuga pana aici. Te sarut si week-end placut.
Ce frumos, ce bun……..mmm.
Sara dear! You are a superb cook, after my own heart! My all time favorite, cabbage with tomatoes, and peppers, and grilled sausage. Love the way you partially cut the sausage.
Beautiful presentation…as always!
Kisses!