E o prajitura foarte cunoscuta, care am revazut-o de curand si la Miha si la Isabela si cum vroiam ceva rapid si usor, am decis sa o mai fac. Initial am vrut s-o fac sub forma de tort, dar pana la urma a iesit ce vedeti.
* 150 g zahar
* 100 g mac
* 3 linguri faina
* sare
Pentru crema:
* 6 linguri zahar
* 300 ml lapte
* 200 g ciocolata
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul pana se obtine o bezea. Apoi amestecand usor se incorporeazai treptat macul, nuca de cocos, praful de copt si faina.
Intr-o tava de 22×30 cm, tapetata cu hirtie de copt, se rastoarna compozitia. se coace cca 30 minute la foc mijlociu in cuptorul preincalzit.
Separat pregatim crema. Se freaca cele 6 galbenusuri cu zaharul, plicul de budinca dizolvat in cateva linguri de lapte. Restul de lapte se pune pe foc si cand este cald se adauga budinca.
Se mesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc se acopera cu o folie de plastic ca sa nu faca crusta si se da la rece. Cand s-a racit budinca se incorporeaza treptat in margarina (untul) frecat spuma. Se intinde peste blatul racit.
Peste crema se aseaza biscuiti cufundati intr-un sirop sau intr-o cafea indulcita. Ciocolata se topeste cu un cub de unt si 2-3 linguri de lapte, apoi se toarna peste biscuiti.
Se da la frigider panna a doua zi, apoise taie in bucati. Nu va grabiti ca mine si inainte de a o taia, cufundati cutitul in apa calda. Asa se va taia frumos ciocolata fara sa se crape. Pofta buna!
Foarte buna prajitura,si eu tot zic ca o fac si sta in asteptare.Pupp si o zi frumoasa!!!
Foarte gustos
Foaaarte bunaaa!Cred ca o sa o incerc si eu,mi se pare desul de simplu!
O zi buna!
Foarte frumoasa ti-a iesit! 😉
@mirela, scuze de intarziere, ma bucur ca-ti place. Pup!
@Bianka, te sarut.
@JANET, da e simpla si rapida. Pup!
@Miha, m-am cam grabit cand am taiat-o. A ta a iesit mai frumoasa. O seara frumoasa.
Cred ca e urmatorul meu challange! Ca tare bine arata! (tot greu mi s-a incarcat,dar nu s-a mai blocat si am reusit sa postez comentariu!) Un weekend placut!
Am facut-o si eu ieri , multumesc pentru reteta , e grozav de buna .
De mult timp o am in plan si uite ca a venit postul si nu am reusit inca sa o prepar.Am auzit ca e foarte buna..Imi place mult cum arata…
@Rocsy Ciobanu este tare buna ca si mie imi e dor sa o mai refac. Pup!
Nu-mi place . Stii ce? Nu vad poze cu pasii. Ma rog, deja am facut-o. dar cred ca e prima reteta la care nu sunt postate poze ?!!!!!! De ce oare? La Irina (nora mea) ii place grozav. Pupici.
sanda in primul meu an de blogger, cand totul a inceput intr-o doara, nu am avut poze intermediare. Apoi cand am vazut ca am vizitatori si chiar le placeau ceea ce fac, am inceput sa le fac mai elaborate.
Pupici!