Zilele trecute am avut niste prieteni dragi la masa. Cum de regula cand vin la noi ii surprind cu ceva si acum am incercat un meniu nou.
A trebuit sa-mi pun putin imaginatia la lucru… nu ca nu mi-ar placea, cu produse care de regula le avem in frigider si cu „obsesia” mea pentru o farfurie plina de culoare, a iesit ce vedeti.
A fost o idee de moment, nu m-am inspirat de niciunde, iar incantarea prietenilor a spus totul.
* sare
* piper
* zahar dupa gust
Mod de preparare:
Alegem ardei capia cat mai lungi si ii coacem. Cand sunt copti, ii curatam de coaja, le scoatem cotoarele si semintele, ii taiem pe jumatate pe lung. Ii punem intr-un sos de otet, apa, sare, zahar si usturoi si ii lasam pana pregatim pieptul de pui.
Piepturile de pui se dezoseaxa, se indeparteaza pielea si se inpart fiecare in cei doi lobi. Bucatile mici de piept care se desprind se pun deoparte pentru un alt meniu, retinem doar partea mare si compacta.
Pe o folie de aluminiu se pune putin unt si se aseaza lobul de piept, condimentat, pe care il rulam cu folia cat mai strans si ermetic. Dupa ce am rulat toti lobi, ii fierbem sau ii dam la cuptor. Eu i-am dat la cuptor fara sa desfac deloc folia si am lasat sa se faca in sucul lor propiu.
Cand sunt gata ii taiem in 2-3 bucati in functie de cat de lungi sunt. Bucatile rezultate le infasuram in fasiile de ardei copti. daca este nevoie le punem scobitori si ii asezam pe farfurie pe un pat de salata verde, iar drept garnitura un piureu de cartofi pusi cu pochul. Ca totul sa devina si mai apetisant si gustos stropim totul cu Sos de ardei copti.
Sosul de ardei copti: Dupa ce s-au copt ardei se curata de coji si se paseaza in blender. Pentru a iesi mai fin se trec printr-o sita, apoi se pun pe foc intr-un vasimpreuna cu sucul de rosii, atat cat sa fie de o consistenta potrivita.
Se adauga o ceapa intreaga, buchetul de verdeata, putin zahar dupa gust, sare, piper alb. Se da in fiert pana devine potrivit de gros. Cand este gata se indeparteaza si ceapa si legatura de verdeata.
Yamy…aspectuos si gustos.
Pupici
Vai ce bine arata,,,,mi-ai provocat o foame,,,,yamiii!!pupp si o zi frumoasa!!!
De retinut ideea!Arata si tare bine!
O zi minunata!
Arata foarte bine… felicitari, ca de fiecare data ne-ai prezentat din nou un meniu colorat…
arata pur si simplu superb! atata culoare, iar ardeii copti sunt o bunatate 🙂
Minunat
Wow ce bine arata!
une assiette riche en saveurs et en couleur
bonne journée
@Bianca, tu mereu esti o scumpa. Pup!
@mirela, ma bucur ca prima reactie a fost buna. Pup!
@JANET, da e o idee de a manca si altfel un piept de pui. O zi frumoasa.
@Daniela, multam, ai dreptate pe mine ma pasioneaza aranjarea in farfurie, care dintr-un meniu banal faci ceva special. Pupici!
@Carmen, da a fost foarte bun. Pup!
@Bianka, pupici!
@Nela, ma bucur ca-ti place, pup!
@Fimère, bien heureuse que ma recette de plaise! Bisous.
exact pe gustul meu! combinatie de branza cu ardei copti!
Sunt cu Stefan in Alexandria,in vacanta lui desigur, si reteta asta a venit la tanc. Multumesc Va citesc mereu desi am devenit o persoana "discreta" din lipsa de timp. Va pup.
@Margareta Dobre ma bucur ca ma urmaresti. Te inteleg cu timpul daca esti si bunica ai multe sarcini pentru nepot.
Te sarut si o vacanta frumoasa lui Stefan!