Am facut o alta varianta a retetei franceze Vol-au-vent, care inseamna un foietaj unplut cu diverse: ciuperci, peste, carne.. etc..
Ce-mi place la acest gen de reteta, e ca putem folosii tot ce avem prin frigider, daca nu se impune ceva mai special. Am mai incercat si cu o compozitie care de regula se pune peste paste, si cum nu le aveam in casa, am folosit acest gen de cosulete.
Nu am poza ca pe atunci nu aveam blogul, dar voi mai reveni cu alte idei. Tot o reteta cu foietaj si care s-ar putea sa va placa este si Vol-au-Vent cu crema de branza.
* mazare
* ulei de masline
Mod de preparare:
Cum la noi in magazine nu se gasesc inca cosuletete gata de cumparat, cel putin eu nu am vzut la noi, le facem in casa. Se intinde aluatul de foietaj si fara a mai intinde cu sucitorul, taiem cercuri cu diametru potrivit.
Cercurile se umezesc cu apa si se suprapun cate 3. Din ultinu,l cu un alt cerc mai mic se scoate mijlocul. Repetam pana terminam foietajul. Se pun in tava pe hartie pergament si se ung cu ou batut. Se dau la foc tare.
Daca in timp ce le-am lucrat aluatul s-a inmuiat, se mai dau la frigider 10 min. inainte de a le da la cuptor.
Pentru umplutura, se topeste untul sau margarina la foc mediu-mare, se adauga praz partea alba taiata julien. Se taie sunca in cuburi. Ardeiul de taie fasii si apoi tot in cuburi.
Totul, impreuna cu boabele de mazare(congelata) se adauga in tigaie peste praz. Se calesc 2-3 minute pana se rumenesc. Adaugam putina faina si stingem cu supa de pui.
Condimentam dupa gust, mai lasam 1-2 min apoi umplem cosuletele, care daca s-au racit se pot incalzi in cuptor sau in microunde.
Foarte bine arata,,,,pupp si weekend frumos!!
Bună ziua! Acest fel de mancare arata fantastic! Este colorat la perfectiune, ceea ce cu adevărat mă face să mă bucure! Nice de prezentare! Caroline B. Hugs
un apertitiv excelent… tare aspectuoase si cu siguranta si foarte gustose….
un weekend placut!
Super si aceasta reteta. Observ ca va place bucataria franceza si faceti multe retete de la ei. Foarte frumos.
Pupici si un weekend minunat!!
@mirela, multumesc… pup!
@Caroline B. Merci beaucoup pour ton commentaire, c'est vraiment gentil:) À bientôt! Tu parle la langue roumaine?
@violette ma bucur ca-ti place. Pup!
@Bianca ai dreptate imi place bucataria franceza, dar o adaptez cu ce avem noi pe aici. Am prieteni francezi de multi ani, am fost si la ei in Franta, deci am cunoscut la fata locului ce inseamna "Haute Cuisine", nu numai de pe net. Pup si week-end placut.
Arata minunat…Sunteti 2 artisti !!! Pupici ! :*
OOOO muninat, foarte gustos
O RETETA SUPER !
Frumoase poze iar reteta pare suculenta!
@Ana Maria Ciolacu, multumim frumos pentru aprecieri. Te sarut.
@Bianka, o seara frumoasa.
@daniela s cake, multumesc si te sarut.
@Irina, multumesc de vizita si aprecieri. Pup!
Arata foarte bine, ca orice reteta pe care ne-o prezinti.
Un aperitiv exceptional, unde mai pui ca-i cu sunculita 😉 puuup
Hahaha, Sara draga eu cred ca-s tare grea de cap. Am citit comentariile, toti sunt incantati, dar nu am inteles ca cineva sa fi facut. De ce-s grea? Nu am inteles cum se dac cosuletele.Zici ca tai 3 cercuri. Ok. La ultimul ii tai alt cerculet si le bagi in cuptor. Pai cum se fac asa frumos in sus ? Se ridica singure, nu am inteles. Parc-ar fi rulate. De ce sa nu punem aluat in forma de briose, nu-i acelasi lucru? Si 3 cercuri unu peste altul ? Nu-s prea groase. N-am priceput si pace. Off, daca nu stiu nu pot dormi la noapte. Hahaha. Pupici.
Sanda daca nu ai facut recunost ca poate explicatia mea e greoaie pentru a intelege. Eram la inceput si nu am avut poze intermediare, dar ca sa intelegi metoda de realizare acceseaza acest link:
http://www.stockfood.co.uk/images-pictures/11010609/Making-vol-au-vent-cases
Vezi ce simplu este .. se umfla si rezulta cosuletele care le poti umple si cu ceva dulce.
Pupici!