Oua Scotiene cu cartofi pai



 

Ingrediente:
* 4 oua fierte
* 300 gr carne tocata
* 1 lingura mustar
* 1 ou pt compozitia de carne
* ghimbir macinat (optional)

* patrunjel tocat
* boia de ardei
* faina
* pesmet
* sare
* piper

 

 

Mod de preparare:
Fierbeti ouale 10 minute in apa clocotita, dupa care le puneti in apa rece pentru a le raci. Se curata, se dau prin faina si se pun deoparte. In acest timp, amestecati in carnea tocata cu 1 ou, mustarul, ghimbirul, patrunjelul, boiaua. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Impartiti aceasta compozitie in 4 parti egale. Se ia cate o gramajoara de carne tocata si se imbraca oul dat prin faina. Dupa ce am imbracat oul, acesta se da prin pesmet. In aceeasi maniera procedam si cu restul de oua.



Se prajesc intr-o baie de ulei sau varianta mea, se pun aceste cocoloase pe o tava acoperita cu hartie pergament si se dau in cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute, pana cand se rumenesc bine

.

 

Ouale scotiene se pot servi fie simple, fie cu orice garnitura, cu maioneza, ketchup sau orice alt sos care va place. Pofta buna!





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Liana10 ai dreptate, dar nu am avut atunci si am mancat cu muraturi stiuleti fragezi de porumb. Pup!

    @nela ma bucur ca-ti place. Sunt bune cand ne vor ramane ouale la Pasti. Pup!

    @FLORY da ai dreptate, atunci vom avea destule oua care vor ramane si este o idee. Pup!

  9. 9

    Foarte bine arata… Nu cred ca am mai vazut asa ceva pana acum… Ei… nici nu am eu timp sa colind bloguri sau net-ul… Multumesc de reteta… Ar trebui sa incerc!!…

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.