* 300 gr carne tocata
* 1 ou pt compozitia de carne
* boia de ardei
* pesmet
* piper
Mod de preparare:
Fierbeti ouale 10 minute in apa clocotita, dupa care le puneti in apa rece pentru a le raci. Se curata, se dau prin faina si se pun deoparte. In acest timp, amestecati in carnea tocata cu 1 ou, mustarul, ghimbirul, patrunjelul, boiaua. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
Impartiti aceasta compozitie in 4 parti egale. Se ia cate o gramajoara de carne tocata si se imbraca oul dat prin faina. Dupa ce am imbracat oul, acesta se da prin pesmet. In aceeasi maniera procedam si cu restul de oua.
Se prajesc intr-o baie de ulei sau varianta mea, se pun aceste cocoloase pe o tava acoperita cu hartie pergament si se dau in cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute, pana cand se rumenesc bine
.
Ouale scotiene se pot servi fie simple, fie cu orice garnitura, cu maioneza, ketchup sau orice alt sos care va place. Pofta buna!
foarte aspectuoase,dar si gustoase,le-am facut si eu,dar cu oua de prepelita,,,,yamii,,,pupp si o seara frumoasa!!
Ce minunat foarte bun
Super….cu siguranta foarte bune.
Pupici
@mirela, cred ca cu oua de prepelita e mai aspectoasa, ca-s mai micute. Pupici.
@Bianka,o seara frumoasa.
@Bianca, multumesc si eu te pupic.
Am pus si eu ochii pe oualea astea scotiene…buuune de tot! lipseste o salata de castraveti langa 😉 puuup
Foarte bune si interesanta idee! te pup
Super idee,am sa le fac de Pasti!O seara frumoasa!
@Liana10 ai dreptate, dar nu am avut atunci si am mancat cu muraturi stiuleti fragezi de porumb. Pup!
@nela ma bucur ca-ti place. Sunt bune cand ne vor ramane ouale la Pasti. Pup!
@FLORY da ai dreptate, atunci vom avea destule oua care vor ramane si este o idee. Pup!
Foarte bine arata… Nu cred ca am mai vazut asa ceva pana acum… Ei… nici nu am eu timp sa colind bloguri sau net-ul… Multumesc de reteta… Ar trebui sa incerc!!…