* 1 ceapa mica
* 1 catel de usturoi
* sare
Mod de preparare:
Se spala pulpele de pui, dupa care din pulpa de sus se scoate osul si se intande putin prin apasare (nu se bate). aceasta este si diferenta fata de o alta reteta Pulpe de pui umplute cu pasta de ciuperci.
Ciupercile se toaca cuburi si se calesc impreuna cu ceapa taiata fin in unt. Eu am folosit pulpa de ciuperci pleurotus. Se adauga sare, piper si usturoiul tocat, dupa gust.
Cu aceasta compozitie se umple fiecare pulpa, dupa care se coase dand forma initiala a pulpei. Se aseaza pulpele umplute intr-o tava de cuptor, cu ulei de masline si putina apa, se acopera cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor.
Dupa 15-20 de minute se scoate tava, se indeparteaza folia.
Cu o lingura se ia din sosul din tava si se toarna pe fiecare pulpa si se mai dau la cuptor, atat cat sa se rumeneasca si sa prinda culoare.
Se servesc alatori de orice garnitura, piure, cartofi natur, Garnitura de orez cu legume. Eu le-am servit cu un pilaf de orez cu mazare si morcovi. Pofta buna!
Ce minunatie de pulpe ti-a putut iesi … nici nu zici ca le-ai scos oasele … DEOSEBIT , ca toate retetele tale ; salivez deja …
Imi plac si pulpele si ciupercile… as minca si cu ochii o feliuta la cit de bine arata… Pupici !