Prajitura cu Rubarba




  Ingrediente stratul de rubarba:

* 4-5 fire de rubarba
* 4-5 linguri de zahar
* 3 linguri de faina
* 2-3 linguri de unt

* coaja de portocale (optional)

 

 

Ingrediente blat:
* 3 oua
* 12 linguri zahar
* 12 linguri unt topit ( se poate si ulei bun)
* 12 linguri de lapte
* 12 linguri de faina cernuta
* 1 plic praf de copt
* 1/2 lingurita vanilie

 

Mod de preparare:
Rubarba se spala si se toaca in bucati. Folositi cat mai multa ca sa iasa mai groasa. O forma de tort se tapeteaza cu hartie de copt, care se unge apoi bine cu unt.



Se amesteca rubarba taiata bucati, zaharul si faina si se toarna in forma de tort. Se pune in cuptorul preincalzit numai cat pregatim aluatul de tort care va fi turnat deasupra.

 

 

Pentru blat: Cred ca stiti reteta asta 1-4-4-4-4, adica la 1 ou, 4 lg zahar, 4 lg unt, 4 lg lapte, 4 lg faina. In functie de ce cantititate vreti, mariti respectand proportia.
Se mixeaza toate si se rastoarna peste rubarba si din nou la cuptor pentru 35-40 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in tort iese curata.
Culoarea roz care se vede in sectiune am obtinut-o amestecand cateva linguri de aluat cu esenta de capsuni, dupa care am marmorat.

Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca pentru cel putin 15 minute. Rulati un cutit ascutit în jurul marginii formei. Luati un platou de tort si rasturnati. Desprindeti usor hartia de copt. Se serveste si calda si rece. Puteti sa serviti cu frisca sau spuma de capsuni.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @sarah, la tine nu este rubarba, dar poate tu ai fructe de care noi nici nu stim. Pupici dulci!

    @nicoleta da e un dulce acrisor. Week-end placut!

    @reka ma bucur, e un dulce rapid. Poti sa-l faci si sub forma de chec. Pupici!

    @gaby_d, eu am mancat anul trecut la o prietena si mi-a placut, asa ca am zis sa incerc, ca tot era la Kaufland plin de rubarba. Trebuie folosit mai mult. Week-ed placut!

  8. 8
  9. 9
  10. 10

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.