Fotografiile prezentate sunt propietate personala si au fost facute in timpul Expozitiei de Arta Culinara din cadrul Campionatul Internaţional de Gatit în Aer Liber care a avut loc la Timisoara, azi 2 iulie – 2011, iar datele sunt de pe sursa: www.timisoreni.ro.
Ceea ce am vazut azi la Expozitia de Arta Culinara m-a impresionat si asa s-a nascut acest articol. Nu puteam sa nu impartasesc cu voi, iubitori de gastronomie, aceste opere de arta culinara, prezentate atat de minunat. De fapt cuvintele sunt de prisos, imaginile vor vorbi de la sine.
Campionatul Internaţional de Gatit în Aer Liber este un eveniment tip competitie si este organizat la nivel internaţional. Se adreseaza atât specialistilor (maeştri ai artei culinare, bucatari), cat si amatorilor (celor pasionati de gatitul în aer liber) si isi propune sa aduca in
Romania conceptul de „bucatarie-cultura”, adunand in acelasi context echipe din Banat, de pe teritoriul Romaniei, din Republica Moldova, Israel, Palestina, Iordania, Siria, Franta si Irlanda.
Gazda evenimentului este maestrul si showman-ul Antonio Passarelli, iar pentru prima data in istoria gastronomiei est-europene, Gissur Gudmundsson, Presedintele World Association of Chefs Societies (WACS) este prezent la Timisoara, vizitand tara noastra la Cupa Banatului. Un alt invitat de seama este Office Managerul WACS, Ragnar Fridriksson.
Acest eveniment are doua sectiuni: sectiunea Expozitie de Arta Culinara si sectiunea Gatit în Aer Liber, cand bucatari din Asociatia Nationala de Gastronomie vor gati Cea Mai Mare Mancare cu Ciolan Afumat!
Campionatul Internaţional de Gatit în Aer Liber” este un eveniment tip competitie şi este organizat la nivel internaţional. La acest eveniment participa competitori din Romania si din strainaătate.
Evenimentul va fi organizat în mai multe editi, fiecare dintre acestea în mai multe etape. Editia a IV-a este constituita din cinci etape: Iasi, Bucureşti, Piteşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.
Ce frumos! Cum arata toate!!!
Mi se face rusine cu ce postez eu :))))
Noapte buna si Duminica frumoasa! Pupici.
Excelent articolul iar pozele – foarte reusite! Ma bucur sa aflu despre astfel de evenimente si cu atat mai mult in Timisoara!
Eu locuiesc in Londra si am avut ocazia sa vizitez Taste of London acum doua saptamani (am pus un articol si cateva poze pe: http://mentasirozmarin.blogspot.com/2011/06/taste-of-london.html) iar astazi… numai ce m-am intors de la Jamie Oliver's Big Feastival, sper sa reusesc sa pun cateva poze zilele astea…
iti doresc o duminica minunata!
foarte reusite fotografiile.felicitari!pupicei
Poze foarte frumoase si mincaruri minunate
Multumim pentru aceste minunate fotografii!Tare mult mi-ar fi placut sa le vad pe viu,cred ca nici nu stiai unde sa te uiti prima data,ai avut ce vedea!
O zi minunata!
Chiar ca orice cuvant e de prisos!Superb arata tot ce am vazut,multumim ca ati impartit cu noi asa eveniment,cat mi-as fi dorit sa fiu acolo!pupici!
Nu am stiut ca fost o expozitie culinara la Timisoara.Daca stiam de expozitie si daca nu eram plecata prin sudul tarii, treceam pe acolo.
Dar…cu alta ocazie.
@gaby_d,
@andra,
@sarah,
@janet,
@FLORY,
@Bucate apetisante,
Ma bucur ca v-am incantat cu aceste imagini. Imi place arta in bucatarie sau haute-cuisine, iar pozele arata asta din plin. Va imbratisez si o saptamana frumoasa sa aveti!
Pfuuaaa…sa mor! A fost in Timisoara si eu n-am ajuns….ufff! De ce nu m-ai tras de maneca, Sara, ca veneam si eu. Ieri am bucatarit toata ziua ca azi am sarbatorit-o pe mama si i-am facut un tort cu fructe, dar parca o ora-doua imi faceam timp sa vin si eu. Ufff…ce rau imi pare, ce-am pierdut :((
Super, am fost si eu pe acolo….numai ca nu am avut aparatul cu mine:(….dar am ramas cu o impresie si amintire vizuala placuta:). pup
@Liana10 pai cum n-ai stiut. Eu din Agenda aflu de toate evenimentele. Nu ca merg la toate, dar acum chiar am fost curioasa. Si am fost placut surprinsa. Pupici!
@dya si eu l-am luat intr-o doara. Nu ma asteptam sa gasesc asa aperitive, cu toate ca daca te gandesti ca au concurat profesionisti, nu-i de mirare. Pup si o zi frumoasa!
Ce-am pierdut…pacat , era interesant.
@Dorina chiar ca ai pierdut ceva frumos. A fost o sursa de inspiratie si pentru noi, care iubim arta culinara, chiar daca nu suntem profesionisti. Pup!