Cu ocazia concursului de la Laura Adanache, in care tema era marul, pe langa reteta Patrate cu mere, cu care am participat in concurs, am mai facut si acesta Prajitura cu malai si mere, pe care am gasit-o pe Good Food.
Eu sunt deschisa la idei indraznete si denumirea acesta te atrage, cand citesti cu malai. Prajitura nu-i rea, tocmai prin aroma care o dau coaja de portocale, de lamai si nelipsita scortisoara, dar nici nu m-a socat cum am gandit. Voi deciceti daca o incercati.
Ingrediente
* 100 g de malai
* 200 g de faina
* 100 g pesmet
* 500 ml de lapte
* 3 oua mari, batute
* 4 mere mari
* 50 ml ulei de masline
* 1 cub de unt
* 1 lingurita de scortisoara
* 1 lingurita de sare
* 2 portocale
Mod de preparare:
Pesmetul se amesteca împreuna cu malaiul si faina rezultand ingredientele uscate. Se rade coaja de la portocale si lamâi pe o razatoare cu ochiuri mici.
Se amesteca cu laptele, uleiul, ouale (eu am folosit 4 ca erau mici), sarea si scortisoara rezultand ingredientele lichide. Se amesteca apoi ingredientele uscate cu cele lichide.
Se încinge cuptorul la 180º C. Stafidele se pun la inmuiat in sirop, optional cu putin rom. Merele se cojesc si se taie cubulete.
Se unge cu unt o forma de tort cu marginile rabatabile si diametrul de 26 cm. In compozitie se adauga stafidele si merele, se amesteca. Se toarna în forma de prajitura si se baga la cuptor timp de 50-60 de minute sau pâna când aluatul devine rumen-auriu.
Se asteapta sa se racesca si apoi se scoate din forma de tort. Ar merge servita cu o cupa de inghetata alaturi sau cu frisca. Pofta buna!
Interesant!Mi-am dorit de mult sa incerc malaiul in prajituri si cred ca e cazul sa incep:)
O da!! si eu l-am incercat … tare bine arata prajiturica!! pupici
Nu am folosit niciodata malai in prajituri , ar trebui sa incerc , pentru ca-mi place ce ai tu aici.
Citind titlul retetei ma gandeam cum o fi prajitura cu malai?! Apoi mi`am dat seama dupa comentariile anterioare ca nu sunt singura care n`a incercat 🙂 Arata foarte bine, si mie`mi place mult malaiul, deci.. o idee! Pupici
arata bine prajitura! Pup
Frumoasa si sigur delicioasa.Pupici!
@TeoBucatar ca sa ai idee trebuie incercat. E greu de explicat gustul. Pup!
@Antonia S. de aratat arata bine, nu-i nici rea la gust. Pup!
@Dorina numai incercand vei stii daca mai faci si a doua oara. Pup!
@Simona si noi mancam multa mamaliga, dar parca totusi in prajitura nu prea merge. Dar depinde de gust. Pup!
@alinutzika multumesc, multe pupicuri!
@DiaMar da, este si de efect si daca mai adaugi si o ingjhetata alaturi, e minunata. Pup!
imi plac prajiturile cu malai…f buna! feliciarile mele
nu am incercat nici o prajiturica cu malai, dar a ta arata ffff bine !!!!
O so prajesc pentru sora mea care nu aie voie sa minince faina
@Alice ma bucur. Te sarut!
@catkitchen multumesc ca-ti place. Trebuie sa o incerci. Pup!
@Bianka e bine atunci. Pup!
Dupa prezentare pare o prajitura buna. cred ca o voi incerca.
Sara , este un malai obisnuit , sau unul special ptr praji , asa cum am vz in unele retete ?
@dia_diana58 eu am folosit un malai obisnuit. Eu una nu stiu de unul special de prajituri. Pe Good Food unde am vazut reteta, nu era specificat nimic. Multumesc ca ma vizitezi. O zi frumoasa!
as vrea sa faca ceasta prajitura pentru ca suna foarte bine dar am cateva intrebari… mentionezi la un moment dat ca stafidele se inmoaie in sirop… despre ce sirop este vorba, pentru ca nu am gasit nici o alta mentiune de sirop… am observat de asemenea ca ai pus zahar nicaieri la lista de ingrediente… desi mi-ar place foarte mult sa cred ca aceasta prajitura nu are zahar deloc, as vrea sa confirm acest aspect. astept cu nerabdare raspunsul tau. multumesc, Andreea
ma scuzi am mancat un cuvant… am vrut sa spun ca nu ai pus zahar in lista de ingrediente…
@motanica da, am spus in sirop cu putin rom, dar optional, de aceea nu am trecut sirop la ingrediente. daca vrei il faci din 200 g zahar, 250 ml ala, esenta de vanilie si ceva coaja de lamaie. Daca stafidele sunt moi nici nu trebuie sa se inmoaie, isi iau de la umezeala aluatului. Reteta nu are zahar, la inceputul mpostari am spus ca m-am inspirat de pe Goud Food
http://www.goodfood.ro/reteta/prajitura-cu-malai-si-mar-1613.html
si nu era zahar. De aceea e o prajitura care cere la servire frisca sau o cupa de inghetata.
Spor la praziturit! Te mai astept!