Musaca de cartofi cu carne si spanac



 

Traditional, musacaua este pregatita din straturi de carne tocata de miel sau orice altă carne rosie, in alternanta cu felii de vinete prajite sau de cartofi, felii de tomate si sos alb.

Ingredientele se pun intr-un vas adanc si larg, se coc in cuptor si produsul, musacaua, se serveste bucati mari, permitand să se observe alternanta straturilor de legume si de carne. (Wikipedia)

 

 

Ingrediente:
* 500 g carne amestec
* 1 ceapa

* 1 morcov potrivit
* pasta de rosii
* boia dulce
* 1-2 foi de dafin
* 400 g spanac (congelat)
* 1 lg amidon (faina)

 

 

* 100 ml suc de rosii
* 2 catei usturoi
* ghimbir ras        * nucsoara

* 4-5 cartofi mari
* 2 oua mari
* 150 g smantana
* 150 ml suc de rosii
* sare       * piper
* marar tocat

 

 

Mod de preparare:
Pentru primul strat de carne:
Se caleste in putin ulei ceapa taiata marunt. Se adauga carnea tocata, morcovul dat pe razatoarea mica si o foaie de dafin. Dupa ce s-a distuit puin, se adauga 1-2 linguri de pasta de rosii. Cand e aproape gata se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce. (foto 1)

 

 

Pentru stratul al doilea de spanac:
Eu am folosit spanac congelat la punga, care se gaseste in supermarket. Este ca o pasta. Se pune la scurs, apoi in putin unt si ulei de masline se caleste cu 2-3 catei de usturoi zdrobiti.

Separat se dizolva o lingura rasa de amidon sau faina in suc de rosii si se adauga peste spanac. Dupa cum se vede din ingrediente am mers varianta cu pe suc de rosi nu lapte. Aceea va fii o alta varianta viitoare.

Se condimenteaza spanacul cu ghimbir ras (dupa gust), un varf de cutit de nucsoara, sare si piper. (foto 2)
Cartofii se curata se taie felii potrivit de groase si se prajesc pe jumatate in ulei.



 

 

Luam un vas, il ungem cu margarina si incepem sa aranjam musacaua. asezam primul strat de cartofi, apoi carnea rocata. Acoperim cu am doilea strat de cartofi.

Batem cele doua oua cu o furculita, adaugam cca. 150 de samantana si 150 suc de rosii. Se bat pana se omogenizeaza, apoi jumatate turnam peste al doilea strat de cartofi.

 

 

Urmeaza stratul de spanac si se acopera cu ultimul strat de cartofi.

 

 

Se toarna deasupra restul de amestec cu oua, smantana si suc de rosii. Se presara marar tocat deasupara. Merge la fel de bine si patrunjel, apoi se da vasul la cuptor cca. 30-40 de minute.

 

 

Cand este gata rumenita, se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se odihneasca, apoise taiem in cuburi si se serveste inca cald, cu o salata alaturi. Iata rezultatul…. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

17 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Emily ma bucur ca-ti place. O zi frumoasa!

    @Alexandrina multumesc. Cu siguranta particip la provocare. Pup!

    @Bianca te sarut si multumesc!

    @Kadia pe langa ca-i foarte buna, e foarte aspectuoasa, nu? Pup si o zi frumoasa!

  10. 10

    @Antonia e mai greu cand nu toata familia iubeste un fel de mancare. Dae asta e.. nu ne place nici noua chiar tot. Pup!

    @catkitchen ma bucur cati place. Pup!

    @FLORY e si buna si arata si bine. Pup!

    @Corina daca iti place spanacul nu are de ce sa nu-ti placa. Multumesc si o zi frumoasa!

  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15

    @Licuta Marin, multumesc. O duminica frumoasa, pup!

    @alinutzika ma bucur mult ca-ti plac. Un sfarsit de saptamana placuta!

    @Daniela esti invitata si ma bucur ca-ti place. Si cea cu vinete e buna. Pup!

    @DiaMar multumesc si tie week-end cat mai placut!

  16. 16
  17. 17

Dă-i un răspuns lui Antonina S. Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.