Desi Puiul cu susan este o mancare chinezeasca, aceasta reteta este pregatita dupa gustul nostru. E o reteta care desi ne place, nu am mai facut-o cam demult.
Ingrediente / 2 persoane:
Mod de preparare:
Avem nevoie de un piept de pui dezosat, fara piele. Eu am avut un piept de pui destul de mare, asa ca pentru 2 persoane am folosit doar un singur lob. Adaptati dupa numarul de persoane si marimea pieptului. Se taie in cuburi potrivit de mari.
Ceapa se toaca si intr-o tigaie se pune la calit. Cand a devenit sticloasa se adauga cuburile de carne, mierea, sare si piper dupa gust. Se prajesc putin pe toate partile sa prinda putina crusta, apoi se adauga restul ingredientelor.
Se lasa sa scada sosul si spre sfarsit adaugam si 2 lingurite de amidon dizolbat in 3-4 linguri de apa rece. Cand a scazut sosul si carnea e frageda mancarea este gata.
Intr-o tigaie fara ulei se prajesc putin semintele de susan cat sa-si degaje izul. Am servit pieptul de pui pe un pat de orez, cu susan prajit deasupra. Pofta buna!
Arata foarte bine mancarica asta. O zi frumoasa!
Imi place tare mult pieptul de pui preparat asa. E tare gustos!
ai dreptate , nici eu nu am facut de mult !
Mmm, ce bunatate!!!Arata tare apetisant!Pupici!
Ador susanul! O reteta grozava!
@Paula Gafitescu multumesc la fel, pup!
@Alina Vicu e foarte bun si noua ne place. Pup!
@coco ma bucur ca avem gusturi comune. Pup!
@Licuta Marin ma bucur, Te sarut!
@TeoBucatar ai dreptate. Pup!