Aceasta reteta de pui isi are originea in Valle d’Aosta, o regiune din nordul Italiei si are la baza trei ingrediente specifice zonei: vinul alb, prosciutto si branza Fontina. Este un fel de mancare foarte usor si foarte delicios, de aceea a devenit cunoscut si-n afara Italiei, in diferite variante.
Mod de preparare:
In functie de cate persoane sunt la masa alegem numarul de jumatati de piept de pui, fara piele si de marime potrivita. Se indeparteaza partea care se detaseaza, pe care o vom folosi la alt preparat. Mai avem nevoie de felii de ceafa afumata / prosciutto si cascaval.
Bucatile de piept se trec prin faina si apoi se scutura. Intr-o tigaie se topeste untul. Se adauga bucatile de piept de pui si se soteaza pana cand se rumenesc, aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata se scot cu o spatula si se pun deoparte.
In tigaie se mai adauga apoi putin unt, care va ajuta sa se desprinde arsurile si faina ramasa care va fi la baza sosului. Se creste focul si se adauga ciupercile feliate, de conserva sau proaspete.
Se adauga vinul si supa de pui si se condimenteaza dupa gust. Se lasa pe foc sa scada si sa se ingroase sosul. Se transfera sosul intr-o tava / vas pentru cuptor. Se aseaza bucatile de piept de pui.
Pe fiecare bucata se aseaza intai prosciutto (sau ceafa afumata cum am avut eu) si cate o felie de cascaval. Optional se pune cate o lingurita de pasta de rosii sau de ardei.
Se mai complecteaza cu vin sau supa, dupa caz si se da la cuptor la 180 °C pentru 8-10 minute, doar pana cand cascavalul se topeste. Se seveste cu sosul de ciuperci alaturi. Pofta buna!
doamne ce bine arata…imi plac mult ciupercile…si combinatia asta ma da gata…musai sa incerc si eu..te pup
Doamne, cat de bine arata!
Arata foarte bine… O bunatate!!!
cine m-o fi pus sa intru aici si nu am asteptat pana maine? Super!